930×122 CUMPANA 5

caldura

Parlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente

Parlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente până pe 31 decembrie 2022.

Citiți și: Fenomen meteo neobișnuit!

Proprietarii locuințelor racordate la sistem centralizat de alimentare cu energie termică vor fi obligați să monteze contoare individuale până pe 31 decembrie 2022, potrivit unei legi adoptată marți în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

Proiectul a întrunit 264 de voturi pentru, 25 de voturi contra și 4 abțineri. Legea merge spre promulgare la șeful statului.

Citiți și: Studenții de la UPIT se plâng că îngheață la cursuri: „Este mai frig decât afară!”

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede legea adoptată de Parlament.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3