New Profesional Consult 930 x 122

itm argeș

Patroni din Argeș, amendați de ITM

În luna aprilie 2023, ITM Argeş a desfășurat 308 controale, în urma cărora a aplicat 116 de sancțiuni, în valoare totală de 372.700 lei.

Citiți și: ITM Argeș: IMPORTANT pentru toți angajatorii!

Cinci angajatori au fost amendați pentru muncă la negru.

ITM Argeș transmite:

„În domeniul relaţiilor de muncă :

Citiți și: ITM, anunț de ultim moment! E obligatoriu! Amendă de 7.000 de lei

S-au efectuat un număr de 139 controale, s-au aplicat 36 sancţíuni, din care 25 amenzi în valoare totală de 292.200 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto. Principalele deficiențe constatate:

– primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

III. În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna aprilie 2023, ITM Argeş a efectuat un număr de 139 controale.

Astfel, la 5 angajatori sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 13 persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 260.000 lei.

IV. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă :

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 169 controale. Au fost aplicate 80 sancțiuni, din care 22 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 80.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Principalele deficiențe constatate:

– neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, nedepunerea dosarului de cercetare a evenimentului, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție, neverificarea sistematică și testarea utilajelor.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.”

Foto principal: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

 • Eu spune:

  Da?
  Unde?
  Ca la noi n au venit?
  A mai facut o colega reclamatii si itm a sunat seful nostru sa l atentioneze! Da,ati citit bine,femeia nu si a facut dreptate ca itm si sefu mananca impreuna
  Pe bune???

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90