930 x122 grota rece

amenzi

Patroni din Argeș, amenzi usturătoare de la ITM

Patroni din Argeș, amenzi usturătoare de la ITM

Citiți și: Arși la buzunare: Amenzile sunt cuprinse între 1000 – 2000 de lei!

În urma controalelor desfășurate luna trecută pe raza județului, inspectorii ITM au aplicat amenzi usturătoare mai multor societăți din Argeș.

Aceștia au descoperit următoarele nereguli:

Citiți și: Polițiștii au dat iama în Târgul săptămânal! S-a lăsat cu multe sancțiuni

,,Activitatea de control se prezintă astfel:

– nr. de controale efectuate: 305

– nr. de sancțiuni aplicate: 184

– valoare totală amenzi: 763.900 lei

În domeniul relaţiilor de muncă :

S-au efectuat un număr de 145  controale,  s-au aplicat  70  sancţiuni,  din care  47 amenzi în valoare totală de 577.400 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, construcţii, restaurante, centre rezidențiale pentru îngrijire vârstnici,  persoane adulte sau copii cu dizabilități. Principalele deficiențe constatate:

– primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna iulie 2023, ITM Argeş a efectuat un număr de 145 controale. Astfel, la 14 angajatori sancționați, au fost depistate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 26  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 500.000 lei.

Patroni din Argeș, amenzi usturătoare de la ITM

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă :

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 160 controale. Au fost aplicate 114 sancțiuni, din care 39 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 186.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, distribuție mărfuri, confecții textile, comerț, centre rezidențiale pentru îngrijire vârstnici,  persoane adulte sau copii cu dizabilități.

Principalele deficiențe constatate:

-neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, nedepunerea dosarului de cercetare a evenimentului, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție, neverificarea sistematică și testarea utilajelor, neasigurarea obținerii autorizației de funcționare din punct de vedere al securității și sănătății în muncă.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412″, se arată în comunicat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3