NOR CURIER 930X122

descinderi mascati

Percheziții în Argeș. Săltați de mascați! Ce au găsit autoritățile

Percheziții în Argeș. Săltați de mascați! Ce au găsit autoritățile

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Procurorii D.I.I.C.O.T au efectuat pe data de 26 septembrie mai multe percheziții domiciliare în județ.

Reamintim că au fost găsite droguri de risc și de mare risc, ce urmau a fi comercializate.

Citiți și: Descinderi în Argeș. Patroni chinezi, afaceri necurate în județ

Detalii despre subiect, AICI: – Argeș. Mascații au descins! Ce au găsit procurorii D.I.I.C.O.T.

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a 6 persoane, pentru 30 de zile și măsura controlului judiciar, față de o persoană.

Inspectoratul de Poliție Argeș transmite:

,,În urma perchezițiilor efectuate la data 26 septembrie a.c., de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au fost descoperite și ridicate aproximativ 60 de grame de substanță cristalină susceptibilă a fi droguri de mare risc, 20 de grame de canabis, 100 de grame de fragmente vegetale susceptibile a fi substanțe psihoactive, 4 cântare electronice de precizie și 10 telefoane mobile.

Totodată, au mai fost descoperite și ridicate aproximativ 20 de grame de ketamină, 10 grame de amfetamină, 15 grame de ciuperci halucinogene, 2 comprimate MDMA, 135 de semințe de canabis, 7 grindere și 2.000 de lei.

La data de 26 septembrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea a 7 persoane, pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 27 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a 6 persoane, pentru 30 de zile și măsura controlului judiciar, față de o persoană.

Reamintim că, la data de 26 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș și 8 mandate de aducere, în patru cauze penale, privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Percheziții în Argeș. Săltați de mascați! Ce au găsit autoritățile

Astfel, în prima cauză instrumentată, în care este efectuată o percheziție domiciliară și pus în aplicare un mandat de aducere, s-a stabilit că o persoană ar fi comercializat în mod repetat, în județul Argeș, diferite cantități de droguri de mare risc (Ketamină și MDMA).

În cea de a doua cauză, în care sunt puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, s-a stabilit că, pe parcursul anului 2023, mai mulți bănuiți ar fi comercializat droguri de risc (canabis) și droguri de mare risc, 3-CMC (cunoscut sub denumirea de cristal), precum și substanțe cu efect psihoactiv (ADB BUTINACA).

În cel de-al treilea dosar, cercetările efectuate au relevat că o persoană, din municipiul Pitești, ar fi procurat și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (MDMA) către consumatori din județul Argeș.

În cea de a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, un bănuit ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc și de mare risc, respectiv canabis și MDMA, către mai mulți consumatori din municipiul Pitești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, declară autoritățile.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: IPJ Argeș

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3