NOR CURIER 930X122

articole pirotehnice

Pericol în Argeș. Descinderi: Sute de kilograme confiscate!

Pericol în Argeș. Descinderi: Sute de kilograme confiscate!

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat două percheziții domiciliare în Argeș.

În urma descinderilor au descoperit aproximativ 350 de kg de articole pirotehnice.

Citiți și: Nebunie curată! A vrut să dea foc la autoturismul vecinului

Acuzați sunt doi tineri de 18 ani. care ar fi oferit spre vânzare, în mediul on-line, articole pirotehnice, inclusiv din categorii supuse autorizării, fără să aibă calitatea necesară.

,,În ziua de 20 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au continuat cercetările în două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea a două infracțiuni de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, conform art. 37 lit.a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Astfel, în baza autorizării de către instanța competentă, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Argeș și al specialiștilor criminaliști, au fost efectuate două percheziții, pe raza municipiului Pitești și a comunei Micești, la locuințele a doi tineri de 18 ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor ce fac obiectul cercetărilor.

 

Cei în cauză ar fi oferit spre vânzare, în mediul on-line, articole pirotehnice, inclusiv din categorii supuse autorizării, fără să aibă calitatea necesară.

În urma perchezițiilor, la locuința din comuna Micești au fost descoperite și ridicate articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F4 (respectiv baterii de artificii și petarde), în cantitate totală de aproximativ 250 de kg, iar la locuința din municipiul Pitești au fost descoperite și ridicate articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3 (respectiv baterii de artificii și petarde), în cantitate totală de aproximativ 100 de kg.

Pericol în Argeș. Descinderi: Sute de kilograme confiscate!

De asemenea, la domiciliul tânărului din Micești, a fost identificat un exemplar de vânat din specia căprior, ținut în captivitate.

Acesta a fost predat reprezentanților A.J.V.P.S. Argeș, în vederea evaluării stării de sănătate și eliberării ulterioare în mediul natural, urmând ca față de tânărul în cauză să fie dispuse măsuri de sancționare contravențională, conform art. 23, alin.1, lit. f din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.„, transmite Poliția Argeș.

Articolele pirotehnice identificate cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate.

Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun.

Imagini: IPJ Argeș

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90