930 x122 grota rece

Arges

Peste 1.000 de euro de la stat pentru ”Masa caldă” în școlile din Argeș

Peste 1.000 de euro vor ajunge în Argeș pentru programul „Masa caldă”. Așa cum v-am informat, în anul școlar 2022-2023, în județul nostru, patru școli vor beneficia de acest proiect.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Este vorba despre Școala Gimnazială Albeștii de Argeș, Școala Gimnazială Nr.1 Hîrtiești, Școala Gimnazială Nr.1 Micești și Școala Gimnazială I.C. Lăzărescu Țițești. Subiectul pe larg, AICI – Patru şcoli din județul Argeș vor acorda elevilor o masă caldă

Inițial, în 300 de unități de învățământ din toată țara ar fi trebuit să se organizeze acest program în anul școlar în curs, însă numărul s-a extins la 350. Lista cu celelalte 50 de școli nu a fost până acum făcută publică.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Potrivit documentelor oficiale, în total, în Argeș, vor fi alocați 5.171.400 de lei pentru 4 școli din județ, care au 2.040 de beneficiari.

Tariful unui meniu zilnic pentru un elev este de 15 lei. Vezi aici ce ar putea cuprinde meniul zilei – Masa caldă, în patru școli din Argeș. Care este meniul unui elev

Potrivit edupedu.ro,  în acest an calendaristic, elevii vor primi masa caldă sau pachetul alimentar timp de 70 de zile, însă în unele dintre școlile în care se va desfășura programul implementarea durează, motiv pentru care copiii nu au beneficiat până acum de o masă cală.

Tot potrivit unei analize edupedu.ro, selecția școlilor beneficiare ale acestui program ar fi fost una pur politică.

Analiza arată că peste 63% dintre instituțiile incluse în acest an în programul de masă caldă sunt din localități cu primari PNL. Din localități cu primari PSD sunt 21,7% din școlile listate de Ministerul Educației.

În Argeș, 3 din totalul de 4 școli din județ sunt în localități cu primari din partidul ministrului Educației și al președintelui Iohannis, PNL:

Școala Gimnazială Albeștii de Argeș (PNL)

Școala Gimnazială Nr.1 Hîrtiești (PNL)

Școala Gimnazială Nr.1 Micești (PNL)

Școala Gimnazială I.C. Lăzărescu Țițești (PSD).

Foto principal: descriptiv/ Sursă: adevarul.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Titi spune:

    Care masa calda? Am citit si eu pe edupedu, un sandvis rece, un fruct, o leguma…. Ce-o sa le mai inghete in mana mancarea saracilor copii la iarna 🙁

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90