Donaris 930 x 122

abateri trafic

Pitești. Ce a făcut un șofer în fața polițiștilor se numește tupeu!

Polițiștii Serviciului Rutier Argeş au aplicat sute de sancțiuni în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei, în perioada 23-26 decembrie.

Citiți și: Ce vor păți șoferii care vor opri în zonele hașurate

Un şofer a rămas fără permis deoarece nu a oferit prioritate unei maşini de poliţie aflată în sensul giratoriu.

IPJ Argeș transmite:

Citiți și: Măsură tranșantă! Ce-i așteaptă pe pietonii care traversează cu ochii în telefon

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au sancționat contravențional, conform art.135, lit.d, din H.G. 1391/2006, un bărbat de 31 de ani, din Pitești, care nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție, aflată în sensul giratoriu. Totodată, a fost aplicată măsura complementară de reținere a permisului de conducere a celui în cauză.

Alți șoferi au fost prinși ignorând culoarea roșie a semaforului sau circulând cu viteză ori băuți.

„În ziua de 23 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un tânăr de 19 ani, din Pitești și un bărbat de 58 de ani, din Bascov, care conduceau autoturisme pe b-dul Nicolae Bălcescu și nu au respectat culoarea roșie a semaforului electric, aflat în funcțiune.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismele în cauză aveau inspecția tehnică periodică expirată.

S-au luat măsurile sancționării contravenționale a conducătorilor auto, conform art.10, alin.1 și art. 52, alin.1 din O.U.G.195/2002 și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere și retragerea certificatului de înmatriculare, pentru fiecare în parte.

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 22 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe b-dul Frații Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 129 de km/h.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.

Conduceau sub influența alcoolului

În noaptea de 24 spre 25 decembrie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 50 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind emisă dovadă fără drept de circulație.

În ziua de 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au depistat un bărbat de 32 de ani, din Stâlpeni, care conducea un autoturism pe D.J. 732, pe raza localității Stâlpeni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind emisă dovadă fără drept de circulație.”, mai transmite IPJ Argeș într-un comunicat de presă.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: stiridecluj.ro

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90