Donaris 930 x 122

judecata

Pitești: Decizie în cazul băiețelului de 4 ani mort la clinica Teddy Care

Decizie în cazul clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești, la doi ani distanță după ce un băiețel de 4 ani a murit în urma unei intervenții la care a fost supus aici.

Citiți și: Renunțarea la judecată în procesele civile

Reamintim că, în luna februarie a anului 2020, un băieţel de 4 ani şi 8 luni a ajuns la cabinetul stomatologic al Clinicii Teddy Care, din Piteşti, unde i s-a efectuat o anestezie, iar în mai puţin de o oră, copilul a intrat în stop-cardio-respirator şi a avut nevoie de resuscitare.

Transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, băieţelul a murit după două zile, pe 12 februarie. Subiectul pe larg, AICI: Momente cumplite pentru părinții copilului intrat în moarte cerebrală

Citiți și: România ar putea fi obligată să cumpere ser ,,anti-pandemie”

Acum, medicul care s-a ocupat de intervenție și doi administratori ai clinicii sunt trimiși în judecată.

IPJ Argeș transmite:

„În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanțe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenții medicale stomatologice, în condițiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum și fără a deține instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare și resuscitare, conform normelor de specialitate.

La finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată față de un bărbat de 41 de ani, având calitatea de cadru medical, a doi bărbați, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societății comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum și a persoanei juridice – societatea comercială în cauză.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată față de cele trei persoane fizice și față de persoana juridică.”

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90