SMART KIDS 930X122

judecata

Pitești: Decizie în cazul băiețelului de 4 ani mort la clinica Teddy Care

Decizie în cazul clinicii stomatologice Teddy Care din Pitești, la doi ani distanță după ce un băiețel de 4 ani a murit în urma unei intervenții la care a fost supus aici.

Citiți și: Romii vor să dea în judecată Biserica Ortodoxă

Reamintim că, în luna februarie a anului 2020, un băieţel de 4 ani şi 8 luni a ajuns la cabinetul stomatologic al Clinicii Teddy Care, din Piteşti, unde i s-a efectuat o anestezie, iar în mai puţin de o oră, copilul a intrat în stop-cardio-respirator şi a avut nevoie de resuscitare.

Transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, băieţelul a murit după două zile, pe 12 februarie. Subiectul pe larg, AICI: Momente cumplite pentru părinții copilului intrat în moarte cerebrală

Citiți și: Argeș. A crescut-o degeaba! O mamă și-a dat fiica în judecată, dar și pe soțul acesteia

Acum, medicul care s-a ocupat de intervenție și doi administratori ai clinicii sunt trimiși în judecată.

IPJ Argeș transmite:

„În ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanțe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenții medicale stomatologice, în condițiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum și fără a deține instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare și resuscitare, conform normelor de specialitate.

La finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată față de un bărbat de 41 de ani, având calitatea de cadru medical, a doi bărbați, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societății comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum și a persoanei juridice – societatea comercială în cauză.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată față de cele trei persoane fizice și față de persoana juridică.”

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 CAPRA 3