New Profesional Consult 930 x 122

chioşcuri

Pitești. Decizii CAPITALE pentru Centrul orașului! Informația MOMENTULUI!

Municipalitatea se pregătește să facă ordine printre gheretele din oraș.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Cel puțin, așa promite!

Un pas în acest sens îl reprezintă scoaterea la licitație a spațiilor necesare activității pentru comerț în domeniile: panificație, flori, presă și cărți.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Nu mai puțin de 100 de amplasamente vor fi scoase la licitație. Deocamdată, pe site-ul Primăriei și într-o publicație locală, au fost anuntațe două licitații, pentru 11 locații, în zilele de 18 și, respectiv, 19 ianuarie. Licitațiile sunt publice, de tipul plic închis. Toate informațiile, AICI.

Astfel, pentru 18 ianuarie, data limită de depunere a ofertelor de participare la licitaţie este de 17.01.2023, ora 15:00. Se licitează următoarele spații:

– la ora 9:00 pentru ȋnchirierea unui teren de 8 mp, situat in Piteşti, bloc D3, bulevardul Nicolae Bălcescu,

– la ora 10:00 pentru ȋnchirierea unui teren de 8 mp, situat in bloc R1Bis, strada General Eremia Grigorescu;

– la ora 11:00 pentru închirierea unui teren de 8 mp, situat in bloc P1, strada General Eremia Grigorescu;

– la ora 12:00 pentru ȋnchirierea unui teren de 8 mp, situat in bloc P1, strada General Eremia Grigorescu;

– la ora 13:00 pentru închirierea unui teren de 8 mp, situat in bloc 30, strada Mihai Eminescu.

Pentru 19 ianuarie, data limită de depunere a ofertelor de participare la licitaţie este de 18.01.2023, ora 15:00, și se licitează:

– la ora 9:00 pentru ȋnchirierea unui teren de 8 mp, situat in Piteşti, bloc A2-A3, strada Exerciţiu;

– la ora 10:00 pentru ȋnchirierea unui teren de 8 mp, situat in statie autobuz Centrul Militar Judeţean, Calea Craiovei;

– la ora 11:00 pentru închirierea unui teren de 8 mp, situat in Complex Comercial Calea Craiovei;

– la ora 12:00 pentru ȋnchirierea unui teren de 8 mp, situat in bloc B8, bulevardul Petrochimiştilor;

– la ora 13:00 pentru închirierea unui teren de 8 mp, situat in Piata Complex II Trivale , Bulevardul Libertatii;

– la ora 14:00 pentru ȋnchirierea unui teren de 10 mp, situat in Piata Complex I Trivale, bulevardul Libertaţii.

Mai multe detalii despre participarea la licitație, AICI și AICI.

În Pitești, „chioșcurile în care se face comerț stradal în momentul de față funcționează cu acord de amplasare eliberat pe perioade scurte. Aceste acorduri vor fi eliberate în continuare până în momentul licitării spațiilor din zonele apropiate. Ulterior licitației, toate chioșcurile care nu fac obiectul regulamentului de amplasare a construcțiilor provizorii vor dispărea”, ne transmite viceprimarul Gelu Tofan (foto).

Oficial, conform viceprimarului, cel mai devreme, chioșcurile care nu se încadrează în categoriile „panificație, flori, presă și cărți” vor fi desfiinate în primăvară.

Ulterior, nu ar mai trebuie să vedem gherete pe spațiul verde sau în centrul orașului.

După „curățenia generală”, vom beneficia de un comerț civilizat, în construcții provizorii ce „vor fi modele unitare, cu aspect și culoare aprobate prin HCL.

Fiecare comerciant va avea la dispoziție proiectul și îl va putea executa unde dorește, în 30 de zile de la câștigarea licitației. Contractul pe amplasament este de 7 ani cu posibilitatea prelungirii a încă jumătate din perioada contractată”, ne-a mai transmis, printr-un comunicat de presă, viceprimarul Tofan.

Precizăm că primele măsuri în acest sens au fost luate de la începutul anului trecut. Astfel, la începutul lunii februarie, Consiliul Local Pitești a votat un proiect potrivit căruia chioșcurile amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Pitești vor trebui să țină cont de un regulament strict. 

Primarul Gentea declara atunci că a discutat cu mai mulți arhitecți și există deja propuneri pentru cum să arate fiecare chioșc amplasat pe domeniul public al municipiului, pentru fiecare tip de activitate în parte.

Și Sorin Apostoliceanu, consilier local din partea PNL, a felicitat acest proiect inițiat de primar.

Vom urmări subiectul și punerea în aplicare a acestor decizii foarte importante pentru înfrumusețarea centrului orașului Pitești.

Eco moto 555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Edi spune:

    Alo Primaria,
    Chioșcurile pe spațiul verde ziceți că le ati vazut dar autocarele parcate pe spațiul verde in zona bazinului descoperit de la podul viilor le ati vazut?
    Sau sunt prea mici.
    Mergeți si verificați in zona in care odinioară zăceau niste căruțe cu oameni care nu erau albi la piele.

  • Adi spune:

    E de fatada cu licitatiile cotizati baieti ceva normal in primarii ce credeti ca merge gratis iar despre spatiul de la piata trivale complex 2 care pt 2 tarabe si 3 aprozaruri numai piata nu se numeste primaria a reusit sa faca din zona un mare balci magazine termopane toate culorile zona miroase a bisnitarie si evaziune decat ce se ar vrea rusine primariei care putea administrea si crea conditii pt desfasurarea negotului.

  • Ciripan Liviu spune:

    Domnule primar și prefect al orașului pitesti .va rog sa ridicați toate rablele care stau pe spațiul verde chipuri făcute parcarea cu plată. Toate mașinile care nu funcționează cu ani stau în parcările blocurilor.deasemenea v rog sa luați masuri cu mașinile care sau înmulțit toți agenți de vânzări agenți mobiliari mașini de curierat.stau parcate în parcările blocurilor.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90