New Profesional Consult 930 x 122

politisti

Pitești: Muzica la maxim i-a dat de gol. Majorat întrerupt de polițiști

La acest sfârșit de săptămână, aproape 400 de polițiști argeşeni sunt la datorie în medie, zilnic, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

62 de acţiuni punctuale au fost desfășurate în zilele de vineri și sâmbătă, iar dintre acestea, 56 au fost organizate independent de către poliţişti, patru organizate împreună cu I.J.J. Argeş şi două cu alte structuri.

Peste 4.000 de persoane, 323 de mijloace de transport persoane, 333 de societăți comerciale, precum și aproximativ 200 de locații au fost verificate în cadrul activităților.

Citiți și: Lebăda neînfricată a sfidat polițiștii la intrarea în Pitești

În urma abaterilor constatate în ultimele 48 de ore, a fost sistat un eveniment privat și au fost transmise două constatări către I.T.M. Argeș, referitoare la activitatea unor societăți comerciale care au permis accesul clienților în incintă, fără verificarea prealabilă a certificatului verde.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei, după cum urmează:

– 311 sancțiuni, în valoare de 19.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

– 22 de sancțiuni, în valoare de 4.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

– 22 de sancţiune, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării interdicției de organizare, respectiv pentru participarea la evenimente private.

MAJORAT ÎNTRERUPT DE POLIȚIȘTI

În noaptea de 05 spre 06 noiembrie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au constatat că la un imobil de pe raza de competență era în desfășurare un eveniment privat (petrecere de majorat), unde se asculta muzică la volum ridicat.

Astfel, poliţiştii au identificat la locație 22 de persoane, în urma verificărilor stabilindu-se că aceștia dețineau certificat verde (în urma vaccinării sau testării).

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea interdicției de organizare de evenimente private, precum, și conform Legii 61/1991R, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice prin ascultarea de muzică la nivel ridicat, valoarea amenzilor fiind de 2.000 de lei.

Totodată, cei 21 de participanți au fost sancționați contravențional ca urmare a nerespectării interdicției de participare la evenimente private.

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul privat a fost organizat și luarea măsurilor legale care se impun.

Foto principal – descriptiv: europa.fm

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90