EcoMoto 930×122

amenzi

Pitești. Oameni fără bun-simț! Amendați după ce au făcut asta în Trivale

Pitești. Oameni fără bun-simț! Amendați după ce au făcut asta în Trivale

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Timp de 2 zile, între 8 și 10 iunie, polițiștii locali au avut o acțiune în cartierul piteștean Trivale.

Aceștia le-au explicat oamenilor cum să debaraseze deșeurile la platformele recent amplasate în cartier.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Concret, piteștenilor li s-a arătat cum să utilizeze platformele, dar  și modul de sortare, conform culorilor.

Pitești. Oameni fără bun-simț! Amendați după ce au făcut asta în Trivale

„În urma activităților, au fost aplicate un număr de 7 sancțiuni contravenționale (de la 200 la 1000 lei) persoanelor care, deși puteau să  folosească platformele fără cartelă, au preferat să arunce sacii/cutiile/peturile pe domeniul public.

Precizam faptul ca, pentru moment, toate cele 23 de locații unde sunt amplasate platforme funcționează fără a fi nevoie de cartelă”, informează Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Pitești. Oameni fără bun-simț! Amendați după ce au făcut asta în Trivale

Cu alte cuvinte, oamenii lăsau gunoiul lângă platforme. Mulți îl aruncau direct din mașină.

„Facem din nou apel la cetățeni să dea dovadă de spirit civic. Trăim într-un oraș mare, frumos și toți trebuie să avem grijă de el.

Precizăm că în zone sunt camere de supravegheat, iar cei care vor fi surprinși făcând astfel de fapte vor fi sancționați conform legii”, declară pentru ePitești Aristănțoiu.

555×222 grota rece

Comentarii

9 comentarii

  • Costel spune:

    îmi place ca pe exercițiu ( zona favorit -asirom), sunt făcut hărțile pt pubele direct pe trotuar. Pietonii vor merge pe banda 1 de circulație vehicule.

    puteau sa le pună direct pe banda 2.

  • Minca marian spune:

    suntem o nație de barbari nici cu un politist la spate nu ne facem bine

  • Sorin spune:

    v am mai explicat sunt inutitile cartoanele nu incap prea mici trebuiau utilizate cele cub exterioare tip cutie postala unde nu se baga decat carton si nu se pot arunca saci menajeri iar acolo unde se arunca plasticul nu poti baga un sac din cauza cauciucului conceput pt bidoane majoritatea desurilor menajere sunt resturi marunte folii ambalaje cutii etc plus ca sunt prea departe de locuinte .

  • Vlad spune:

    Faceti jocul inbecililor care au decis ca gunoaiele trebuie îngropate, bineînțeles pt bani buni. Întrebarea este de ce nu există nicio campanie de informare la nivel de scara de bloc: cum se utilizează. ce si cum se reciclează, ce se pune in ce container. Nu mai jigniți oamenii pentru prostia si incompetenta unor funcționari din primărie.

  • Mihai spune:

    sunt inutile.toata lumea stie. facute doar ca sa cheltuie banii. bravo ,politistii au ce face.ca si asa sunt prea multi.

  • Ioana spune:

    sacul cu gunoi blucheaza gura tomberonului și suntem nevoiți să le lăsăm langa, jos .
    cea mai proasta varianta aleasa vreodată
    nu vor fi utile indiferente cat amenzi veți da.
    personal , in momentul in care voi găsi gura blocată, voi arunca gunoiul pe camp sau Intr o zona retrasa. o sa se strângă șobolanii ca la nebuni.
    ați făcut un mare cacat, că de obicei , banii noștri chletuiti inutil

  • Ureche Daniel Gabriel spune:

    Folosesc astfel de tomberoane de gunoi în Germania de peste 10 ani. Dacă nu știți să le folosiți nu mai dați din gură. Cei care spun că nu încap cartoanele…Păi vreți să vin să vi le rup eu în bucăți? Aici în Germania sunt 3 tomberoane îngropate în pământ , metalice , cu guri cu ușă prin care se introduc gunoaiele.. Primul este penmtru hârtie , ziare și carton , doar ce conține hârtie , fără hârtie gen cu plastic, ambalaj , etc.
    Al doilea este numit cel pentru ,,Sacul Galben”. În care oamenii au saci mari de plastic foarte subțire în care se bag toate deșeurile , gen ambalaj, plastic , metal,conserve, etc. Al treilea se numește Tomberonul pentru resturi menajere , în care se introduc resturile alimentare de la bucătărie, coji, oase, semințe, verdeață, etc. Pentru deșeurile textile, haine, ciorapi, sunt acele pubele speciale în anumite locuri , de unde se strâng hainele și se duc la centre de copii sau în țări subdezvoltate, gen Africa. Pentru covoare și alte materiale textile de dimensiuni mari sunt centre speciale de colectare unde trebuie să ți le duci singur, de obicei și plătești ca să le lași acolo. 🙂

  • Ureche Daniel Gabriel spune:

    Am uitat să spun despre cele de sticlă. Pentru sticlă , borcane , sticle de băuturi, sunt tomberoane , ori îngropate , ori normale , deasupra pe teren , metalice , în care sunt trei categorii; unul pentru sticlă albă, unul pentru sticlă verde și altul pentru sticlă maro.

  • Adi spune:

    eu lucrez pt un reteiler volumul de carton ce se manipuleaza este foate mare exagerat unele sint voluminoase altele nu dar toate ajung la client clientii fiind si agentii economici apoi in casele oamenilor si ele trebuie sa fie la sfarsit reciclate inteleg frustrarea unor persoane ca nu se vrea reciclare dar sa nu ne uitam la ce fac altii ei au schimbat modul de reciclare si au adaptat sistemul cel mai bun nu te pui sa faci ca ai fost in vacata si ai vazut tu insule ingropate trebue sa vezi daca la tine functioneaza se puteau pune cuburi exterioare externe cu capace care nu permit prin gurile de deschidere decat introducerea de carton sticla plastic si unde nu se pot arunca pungi voluminoase cum se practica inainte din cauza ca acele cuburi erau deschise si lumea arunca gunoiul amestecat deci administratia si a dorit acest gen adica ingropat tocmai sa fie evitat acest lucru dar punctele de reciclare nu sunt suficiente sunt departe nu s a facut o i formare corecta prin asociatiile de locatari iar in zona pietelor sau une sunt grupate mai multe magazine se continua cu aceeasi mizerie la gramada as vrea sa vad cum v or mai arunca unii laditele de plastic carton resturi de la fructe si legume momentan pe ei nu i a facut nimeni needucati si fara bun simt .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90