NOR CURIER 930X122

ambrozie

Pitești: Poliția face verificări! Se dau amenzi grele acestor proprietari

Primăria Pitești avertizează că proprietarii care nu curăță ambrozia de pe terenuri riscă să fie amendați cu până la 5.000 de lei, dacă vorbim de persoane fizice sau 20.000 de lei în cazul firmelor.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Această plantă produce efecte negative asupra sănătății, manifestându-se adesea prin alergii severe. În acest sens, Poliția Locală Pitești a desfășurat și desfășoară în continuare acțiuni de control pe raza municipiului pentru a depista dacă există zone afectate.

De asemenea, Primăria desfăşoară în perioada următoare și o campanie de informare şi conștientizare, cu privire la efectele negative produse de buruiana ambrozia asupra sănătăţii oamenilor.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

Municipalitatea transmite: 

„În vederea susţinerii demersurilor de combatere a buruienii ambrozia, structura specializată a primăriei, împreună cu Poliţia Locală, a efectuat acţiuni de verificare şi control asupra terenurilor de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Piteşti, urmărindu-se identificarea proprietarilor şi centralizarea zonelor afectate.

Având în vedere condiţiile meteorologice din această perioadă, constând în ploi şi temperaturi nefavorabile creşterii şi dezvoltării plantei, nu s-au identificat zone infestate, verificările urmând să se reia şi în perioada imediat următoare.

Reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile Legii nr.62/2018, cu modificările și completările ulterioare, privind combaterea buruienii ambrozia, denumită științific Ambrosia artemisiifolia, toți proprietarii, deținătorii de terenuri și beneficiarii lucrărilor de construcţii au obligaţia ca, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, să desfășoare lucrări pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii ambrozia, prin:

✓ cosirea repetată, manual sau mecanic, în funcție de locul și suprafața infestată;
✓ distrugerea cu unelte agricole;
✓ smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate;
✓ efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole;
✓ erbicidarea.

Acţiunile de informare, verificare, constatare şi sancţionare se aplică anual în scopul diminuării ariei de răspândire invazivă, acţionându-se până la data de 31 octombrie a fiecărui an.

Nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv între 10.000 și 20.000 lei, în cazul persoanelor juridice.

Informații utile: www.madr.ro      www.ms.ro      www.mmediu.ro”.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: playtech.ro

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3