930×122 CAPRA 5

politia sectia 2

Pitești: Polițiștii Chiliment și Matei, acuzați de luare de mită în formă continuată. Decizia instanței

Astăzi, Tribunalul Argeș a judecat speța celor doi polițiști rutieri din Pitești, reținuți pentru luare de mită în formă continuată. Este vorba despre Dragoș Chiliment și Eusebiu Matei, ambii de la Secția 2 din Găvana.

Citiți și: Pitești. Gestul unor polițiști din Găvana a salvat-o, probabil, de la moarte!

Față de aceștia, instanța a decis – arest la domiciliu pentru 30 de zile.

„Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin. 1 C.proc.pen., respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş de arestare preventivă a inculpatilor Chiliment Dragoş Marian cetăţean român, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infr. de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 cp rap. la art. 7 lit.c din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin1 cp si Matei Eusebiu Ion, cetăţean român, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infr. de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) prev. şi ped. de art. 289 alin. 1 cp rap. la art. 7 lit.c din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin1 cp.

În temeiul art. 227 alin. 2 C.proc.pen., ia față de inculpatul Chiliment Dragoş Marian măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.12.2021 şi până la data de 16.01.2022, inclusiv.

Citiți și: Video: O fetiță care și-a înghițit limba, salvată de doi polițiști din Pitești

În temeiul art. 221. alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului Chiliment Dragoş Marian obligaţia de a nu părăsi imobilul unde va executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, respectiv Piteşti,  pe durata măsurii preventive, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin.2 C.proc.pen., impune inculpatului Chiliment Dragoş Marian pe durata arestului la domiciliu următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu inculpatul Matei Eusebiu Ion, cu persoana vătămată D. G. C., și nici cu martorii – investigatori sub acoperire sub numele I. S. si P. C.

În temeiul art. 227 alin. 1 C.proc.pen., dispune punerea în libertate de îndată a inculpatului Chiliment Dragoş Marian, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin 4 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului Chiliment Dragoş Marian că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În temeiul art. 227 alin. 2 C.proc.pen., ia față de inculpatul Matei Eusebiu Ion măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 18.12.2021 şi până la data de 16.01.2022, inclusiv.

În temeiul art. 221. alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului Matei Eusebiu Ion obligaţia de a nu părăsi imobilul unde va executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, respectiv mun. Piteşti, jud. Argeş pe durata măsurii preventive, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În temeiul art. 221 alin.2 C.proc.pen., impune inculpatului Matei Eusebiu Ion pe durata arestului la domiciliu următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu inculpatul Chiliment Dragoş Marian cu persoana vătămată D. G. Catalin și nici cu martorii – investigatori sub acoperire sub numele I. S. si P. C.

În temeiul art. 227 alin. 1 C.proc.pen., dispune punerea în libertate de îndată a inculpatului Matei Eusebiu Ion , dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin 4 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului Matei Eusebiu Ion că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 alin. 9 C.proc.pen., desemnează ca organ de supraveghere Poliţia mun. Piteşti, judeţul Argeş.

Potrivit art. 221 alin. 8 C.proc.pen., copia încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi se comunică de îndată inculpatilor şi autorităţii desemnate cu supravegherea sa, organului de poliţie în a cărui circumscripţie locuieşte acesta, Serviciului public comunitar de evidenţă al persoanelor şi organelor de frontieră. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 C.proc.pen., onorariul apărătorului din oficiu se suportă din fondurile MJ. Cu dreptul de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu la data de 18.12.2021, ora 16.50 la Tribunalul Argeş – secţia penală”

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  175/2021  18.12.2021

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Boni spune:

    Argeș Press, 26.09.2021, agentul șef Chiliment Dragoș și un coleg ,,au fost salvarea unei fetițe de 2 ani”!
    Între sublim și ridicol, doar o aruncătură de ,,cașchetă”!

    • Da, avem și noi acea știre și cu gândul la ea am fost în tot acest weekend. Cum să pui problema în acest context… este destul de delicat

  • Laurențiu spune:

    Doi proști. Dar dl. Pătrașcu șeful lor ce spune? Că un șef de secție adevărat trebuie să cunoască tot ce se întâmplă în echipa lui. Ca să stai pe scaun pasiv și să numeri lunar salariile alea nesimțite e ușor. Altul mai implicat dacă se poate, că trebuie să răspundă și antrenorul.

  • Neguț spune:

    Păi ăștia doi erau la Ordine Publică. Cine i-a plantat în stradă ca să oprească mașinile. Că nu erau acolo de capul lor. Dacă se vrea se găsește toată trupa de infractori cu grade. Doar dacă există interes, dacă nu urmează alții. Și tot așa…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3