Donaris 930 x 122

amenzi

Pitești. Polițiștii locali au tăiat în carne vie! Amenzi usturătoare, decizie fără precedent

Pitești. Polițiștii locali au tăiat în carne vie! Amenzi usturătoare, decizie fără precedent

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Un comerciant ce vindea legume dintr-o mașină, printre blocuri, a fost prins pe picior greșit de polițiștii locali.

Acesta a primit o amendă de 2000 de lei, întrucât nu avea niciun document valabil pentru efectuarea actului de comerț.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

De asemenea, tot astăzi a fost sancționat un restaurant, dar și un agent economic.

,,În cursul zilei de astăzi, 17.10.2023,  polițiștii locali cu atribuții de control comercial, din cadrul Biroului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, Activități Comerciale și Protecția Mediului – Poliția Locală Pitești au depistat o persoană ce desfășura acte de comerț ambulant (vânzare varză, cartofi, etc), dintr-o mașină, printre blocuri, în municipiul Pitești, cartier Trivale, fapta fiind sesizată și prin dispeceratul Poliției Locale Pitești.

A fost identificat numitul T.M., acesta neputând prezenta niciun document valabil pentru efectuarea actului de comerț. A fost aplicată sancțiune contravențională conform H.C.L. nr.283/2021, în valoare de 2000 lei.

De asemenea, în zona Târgu din Vale, în urma verificărilor, o unitate de alimentație publică (restaurant), funcționa fără a deține autorizație emisă de autoritatea publică locală.

Acestuia i s-a aplicat amendă contravențională cu măsura complementară de suspendare a activității până la intrare în legalitate.

Pitești. Polițiștii locali au tăiat în carne vie! Amenzi usturătoare, decizie fără precedent

Tot în cursul zilei de astăzi, polițiștii din cadrul biroului au depistat efectuarea unor lucrări fără autorizație de construire (zona Găvana), fiind întocmit proces vebal de constatare și sancționare, conform Legii nr.50/1991, iar în zona Nord, un agent ecomonic nu deținea contract de salubrizare, fiind întocmit proces verbal de contravenție, conform Legii nr.101/2006, în valoare de 1000 lei.

Acțiunile au caracter permanent, în scopul respectării legislației specifice în vigoare.„, transmite Bogdan Aritstănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Bogdan Aritstănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Sursă foto: Poliția Locală Pitești

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Un cetățean spune:

    s.a activat „poliția” locală. urmează vânzătorii de tufănică de lângă piata și s.a scos dl director

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90