930 x122 grota rece

cristian gentea

Pitești: „Sper să fie lumea mulțumită! Am găsit soluția!”

Zilele trecute ePitești.ro a adus în atenția publică problemele cu care se confruntă părinții ai căror copii învață la Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, fostă Școală Nr. 19 din cartierul Găvana.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

Este vorba despre faptul că, din cauza sensurilor unice instituite în zonă, aceștia trebuia să ocolească zilnic tot cartierul pentru a-și lăsa copiii la cursuri. Subiectul pe larg, aici – Sensurile unice aduc disperare în Găvana! ”Ocolim tot cartierul pentru a lasă copiii la școală!”

Citiți și: Exclusiv. Noul stadion „Nicolae Dobrin”, anunțul care schimbă tot!

Articolul a intrat și în atenția edilului Cristian Gentea care ne-a și contactat ulterior la redacție pentru a ne informa că încearcă să rezolve această problemă în cel mai scurt timp posibil.

Deși aflat în concediu, primarul a luat act de nemulțumirile părinților și a acționat ca atare. Acesta a luat legătura cu Poliția Națională și a trimis responsabili din cadrul Primărie în teren, pentru a verifica situația și a găsi soluții concrete.

Datorită implicării rapide a edilului, o soluție care să facă viața părinților mai ușoară a și fost găsită și va intra în vigoare chiar de mâine, 15 septembrie.

Concret s-a hotărât să se instituie interzis la stânga de pe Strada Liviu Rebreanu către intrarea secundară a școlii.

Astfel, cei care vor să ajungă la ambele intrări ale instituției de învățământ (atât cea principală, cât și cea secundară) au la dispoziție următoarea soluție:

– se merge înainte pe strada Strada Liviu Rebreanu, apoi se virează la stânga pe Strada Gheorghe Ionescu-Gion (care duce spre intrarea principală a școlii), apoi se virează din nou la stânga (către intrarea secundară a școlii) pentru a se  ieși tot în Strada Liviu Rebreanu.

Pe această cale, ePitești.ro felicită atitudinea promptă a primarului Gentea care s-a implicat personal, rezolvând problema care i-a fost semnalată prin intermediul nostru în doar câteva zile.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

7 comentarii

  • Marius spune:

    Sa le lase cum erau…era mai bine

  • Edy spune:

    Doamne ferește să meargă copii câțiva zeci de metrii pe jos, le pică tălpile. Sunt unele zone din această frumoasă țară unde copii merg km pe jos uneori în condiții greu de imaginat (ploaie, nămol, zăpadă …). În metropola asta de dodo, tot mai plină de rromi și entități needucate (oameni nu îi poți numi pe unii), nu pot părinții ajunge cu botul mașinii în poartă școlii.
    Mai bine să își educe progeniturile sa nu ajungă că aia din Turda deși …

  • George spune:

    Ce nu intelege domnul primar si toata comisia de circulatie este ca tot traficul din cartier spre centru trece pe strada Ion Minulescu. O strada cu o singura banda care colecteaza toate masinile de la vile plus blocurile plus parintii care aduc copiii la scoala. Singurul sens spre oras este pe strada aceasta!

  • petre spune:

    Sunt absolut de acord cu ce spune Edy, mai ales ca stau chiar vizavi de o scoala si traiesc cosmarul zilnic, cu cartierul nostru invadat de masini si soferi-parinti nervosi. Astept ca scoala sa faca Ziua prostilor deschise, cand fiecare parinte cu masina sa-si duca copilul nu pana la poarta, ci pana la usa scolii sau chiar a clasei daca se poate, sa nu cumva sa traga odrasla pe nas aer din exterior.

  • Bibiloi69 spune:

    Adică dirijăm traficul după cum vor părinții sau după cum e bine? Parcă era vorba să fie dați copiii la școala de care aparțin. Și apoi le dă abonament gratuit pe autobuz. Le pică gradele dacă merg cu autobuzul și apoi pe jos? Pe mine m-au dus la școală doar în clasa întîi în prima zi, apoi adio. Cu ăștia merg părinții pînă ies la pensie. Copiii nu părinții.

  • Mariana spune:

    Așa fac părinții și la școala Mihai Eminescu din Craiovei blochează strada pt ai lăsa chiar în poartă abia reușim să ajungem la timp la muncă din cauza lor dar când îi lasă afară până la orele 23_24 din noapte nu-și mai fac griji pt ei îi văd de la geam cu boxe punând muzică

  • Costantin raluca spune:

    Parinți proști,copii huligani de mâine.așa i protejează deajung buni de nimic.n or sa stie să „treacă strada”.ce să mai…mai tîrziu tot ei parintii se ntreabă unde au greșit.oarba după ei.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90