NOR CURIER 930X122

bloc

Pitești: T. Irimia, acuzații grave firmei Titidan – Bloc construit ilegal în Centru pe un monument istoric

Pitești: T. Irimia, acuzații grave firmei Titidan – Bloc construit ilegal în Centru pe un monument istoric.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

În ședința Consiliului Local Pitești care a avut loc ieri, 17 ianuarie 2022, punctul 39 de ordinea de zi, adică, proiectul privind „neexercitarea dreptului de preemțiune pentru achiziționarea unui imobil situat în Pitești, strada Sf. Vineri nr.49, județul Argeș”, imobil cunoscut drept „Casa Dimitrie Gh Dima”, aflată pe lista monumentelor istorice, a scos la iveală numeroase alte nereguli.

După ce Cristian Gentea a declarat că la acest imobil istoric, care în prezent este scos la vânzare la preț dublu față de acum 5 ani, s-ar fi intervenit pentru restaurare, însă fără autorizație din partea Primăriei Pitești sau din partea autorităților culturale abilitate, degradându-se astfel adevărul istoric, alte nereguli ies la suprafață în altă zonă, tot a municipiului.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Alte detalii, cât și subiectul pe larg, aici:

Pitești: Casă monument cumpărată cu 225.000 €, scoasă la vânzare cu 435.000 €

și

La loc comanda! Casa monument de 435 de mii €, a căzut la vot!

Consilierul local din partea PNL, Tiberiu Irimia (foto), a adus acuzații extrem de grave firmei S.C. Titidan S.R.L, în ședința Consiliului Local care a avut loc ieri, 27 ianuarie 2022.

Blocul de 10 etaje din centrul orașului, de lângă Centrul de Afaceri, ar fi fost construit, după spusele consilierului local, pe Situl Urban Bd. Republicii, fără exercitarea dreptului de preemțiune al primăriei Pitești, cu autorizație de la Primărie, însă nu și de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Argeş.

Și pentru că am discutat de dreptul de preemțiune, vreau să vă aduc la cunoștință că, de exemplu, Situl urban, monument istoric, Bulevardul I. C. Brătianu a fost cumpărat acum 4 ani, fără exercitarea dreptului de preemțiune al primăriei.

A fost autorizată de primărie demolarea, fără avizul de la monumente, a sitului urban și s-a emis și o autorizație de construire pe acel monument istoric. Discutăm de un monument istoric cu serie de monument istoric – bulevardul I. C. Brătianu, sediul blocului Titidan, ca să știm exact de unde plecăm.

Deci, fără exercitarea dreptului de preemțiune, demolare fără aviz de la monumente, eliberare de autorizație de construire fără aviz de la monumente. Ba mai mult decât faptul că era monument, este și în raza de protecție a altor monumente”, spune Tiberiu Irimia.

VEZI VIDEO CU DISCUȚIA DE LA 1.06.27

CINE DEȚINE FIRMA TITIDAN

Conform listafirme.ro, societatea Titidan SRL este deținută de doi asociați care au fiecare câte 50% din acțiuni, și anume: Dana Maria Ionescu și Adrian Constantin Ionescu (foto).

 

555×222 grota rece

Comentarii

3 comentarii

  • Ruxandra Maria spune:

    Dar de centrul de afaceri de lângă bloc de ce nu zic nimic….ca e pus chiar lângă intersecție și nu se vede bine când traversează pietonii pe Calea București…ca mașinile ies din parcare direct în trotuar…ca blochează soarele caselor vecine…si ei au demolat clădiri vechi….

  • 2Na spune:

    acolo unde se construieste acel bloc NU era nici un monument istoric..erau numai case, case…atit…
    Adica va legati de un „”nimic”” ca monument istorit dar de aberatia aceea din fata Blocului de Afaceri nu va legati???
    Acea oribilitatea( ca nici nu sti cum s-ai spui) a fost pusa acolo probabil pe post de sperietaore…Pai sa o imprumutam lui Nicusor Dan la Bucuresti ca tot are el un program de 500 mii lei pentru speritori de ciori..Acea gramada de fiare este perfecta pe post de sperietoare de ciori…
    Cine nu cunoaste Pitestiu vechi cred ca ar rtebui sa taca…

  • Nimeni altul spune:

    Hmmmm…aici miroase a ceva personal. Oare sa fie un fost angajat/colaborator al asociatului acestei firme cel care scrie acest articol? Sa fie un fel de razbunare? Invidie?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3