New Profesional Consult 930 x 122

alegerea viceprimarilor

Astăzi se aleg viceprimarii. Votul este secret

Astăzi, începând cu ora 15, în Sala Mare a Primăriei Pitești (sala de 170.000 de euro, detalii: AICI), se va desfășura o ședință extraordinară a Consiliului Local Pitești.

Citiți și: Cristian Gentea îl vede pe Tudosoiu viceprimar. Jocurile nu sunt făcute

Punctul cel mai fierbinte de pe ordinea de zi este cel cu numărul 28 – Proiect de hotărâre inițiat de primar privind alegerea viceprimarilor municipiului Piteşti.

În cărți sunt trei nume: Mihai Mihăilescu, de la USR-PLUS, Dumitru Tudosoiu, de la PSD, Gelu Tofan, de la PNL.

Având în vedere că alianța din CL Pitești dintre PNL și USR-PLUS, care, deocamdată, funcționează, are majoritate (7 consilieri de la PNL și 6 de la USR-PLUS), am putea spune că impunerea viceprimarilor ar fi doar o chestiune ușoară pentru cele două partide majoritare.

PSD se bazează pe 8 voturi ale consilierilor din partidul propriu și, cel mai probabil, încă două voturi de la PMP. Ar fi un total de 10 voturi. Insuficiente!

Calcule 

Așadar, PSD-ului i-ar trebui doar două voturi de la Opoziție pentru a-și impune un viceprimar. La PNL sunt mai multe voci nemulţumite de ce se întâmplă în partid și cu precădere în CL Pitești, care ar putea vota altfel decât s-a stabilit. Ultima ședință din CL Pitești ne-a arătat clar că apele nu sunt tocmai liniștite în curtea lui Miuțescu, exemple: ANA STAN, CĂTRE TOFAN: V-AȚI ERIJAT ÎN LIDERUL DE GRUP AL PNL și APOSTOLICEANU, GUST AMAR REFERITOR LA COLEGII DIN PNL,

Revenind la președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, acesta nu se (mai) bucură de mare simpatie în rândul membrilor și nu se știe însă pentru cât timp va mai fi acceptat la conducerea partidului cu sau fără (toată) susținerea lui Ludovic Orban, care este și el în dizgrație la centru, însă este altă discuție la care vom reveni într-un alt articol.

Ce spune USR

În ultima perioadă, vocea cea mai pregnantă din USR  și candidat pentru a fi unul dintre viceprimarii orașului, Mihai Mihăilescu, a dat asigurări ferme că nu sunt probleme în interiorul partidului său și că, totodată, are încredere în colegii de la PNL pentru impunerea celor doi viceprimari.

Însă, urmărindu-l cu atenție și la emisiuni televizate și în declarațiile recente, ne dăm seama cu ușurință că nu e tocmai așa. Nu trebuie să fi specialist în psihologie să îți dai seama că neîncrederea este la ea acasă.

Încheiem cu un citat care ar trebui să îi pună pe gânduri pe toți cei implicați azi în votul pentru alegerea celor doi viceprimari: Politica nu are principii. Are numai interese (Octavian Paler).

Un exemplu elocvent în acest sens este acesta: Moșteanu, despre Apostoliceanu: Susținea HOȚIA! Mihăilescu: Un mare câștig!

Atenție! Votul va fi  SECRET!

Vă prezentăm regulamentul după care se vor organiza alegerile de astăzi:

(1) Consiliul local alege din rândul membrilor săi pe viceprimar, respectiv pe viceprimari. Alegerea se face prin vot secret.

(2) Propunerea de candidați pentru alegerea viceprimarului, respectiv a viceprimarilor, se face de către grupurile de consilieri, de către consilieri sau de către primar.

(3) După înregistrarea candidaturilor se ia o pauză în timpul căreia se completează buletinele de vot.

(4) Exercitarea votului se face într-o cabină special amenajată.

(5) Este declarat viceprimar candidatul care a obținut votul majorității consilierilor în funcție.

(6) În situația în care se aleg 2 viceprimari, sunt declarați aleși primii 2 candidați care au obținut cel mai mare număr de voturi.

(7) În situația în care nu s-a întrunit majoritatea, se organizează un al doilea tur de scrutin, în aceeași ședință, la care vor participa candidații situați pe primele două locuri. La al doilea tur de scrutin este declarat ales viceprimar consilierul care a obținut cel mai mare număr de voturi.

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3