930 pe 122 COSTACHE

alde

DANIEL CONSTANTIN, AVERTISMENT ÎN CAZUL ALOCAȚIILOR PENTRU COPII

Daniel Constantin, copreședinte ALDE și deputat de Argeș, le cere autorităților din România să aibă o poziție clară la Bruxelles atunci când se va discuta despre alocațiile copiilor ai căror părinți muncesc în străinătate.

Citiți și: Argeș, 2023: Zeci de copii merg pe jos, prin pădure, pentru a ajunge la școală!

„Am văzut zilele trecute intenția exprimată de autoritățile din Germania ca în perioada următoare să aprobe o lege prin care străinii stabiliți în țara lor să nu mai primească alocații pentru copiii pe care i-au lăsat în țară. (…) Germania este astăzi al doilea stat al UE care vine cu o astfel de politică, să spunem așa de restrictivă, o exceptare de la regula europeană.

Atragem atenția pe această cale autorităților din România, fie că vorbim de Guvern, fie de Președinție, ca atunci când se va discuta la Bruxelles să aibă o poziție foarte clară, să nu se extindă aceste excepții.”, spune Daniel Constantin.

Citiți și: Șocant! O mamă s-a aruncat de la etaj cu copiii ei. Unul a murit, celălalt e în stare gravă

Politicianul avertizează că în perioada următoare există probabilitatea ca o astfel de lege de exceptare de la regulamentul european să vină și din partea Spaniei și Italiei, cu consecințe dezastruoase pentru românii care muncesc în aceste țări.

gic.ro

Comentarii

New Profesional Consult 570×90