EcoMoto 930×122

bec

EL A „UCIS” DIN FAȘĂ USD-UL!

Cele trei partide componente vor putea participa în alegerile europarlamentare sub titulatura Alianța PSD-UNPR-PC.

Citiți și: Vestea zilei! 200 de lei pentru un bec vechi!

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi definitiv, ca nefondat, recursul prin care PNL a solicitat anularea deciziei Biroului Electoral Central de înregistrare a Alianței. PNL motivase că este vorba de o alianță politică, iar nu una electorală (electorală cum o descriu cele trei formațiuni componente) și că protocolul alianței a fost depus după expirarea termenului prevăzut de lege. Hotărârea de azi a fost luată, însă, după ce în urmă cu două zile aceeași Înaltă Curte de Casație și Justiție a respins, tot ca nefondată, contestația depusă de PSD și PC la decizia BEC de a nu înregistra Uniunea Social Democrată.

Biroul Electoral Central și, ulterior, ÎCCJ au hotărât că cele trei partide nu pot candida la europarlamentare sub denumirea de USD ca urmare a argumentelor aduse de PNL, mai exact de reprezentantul liberalilor în BEC. Nimeni altul decât deputatul de Argeș Theodor Nicolescu. Avocat de meserie, Nicolescu a găsit argumentele legale necesare, „ucigând” astfel din fașă USD-ul.

Citiți și: DOSARUL ANRP 2, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DE LA DNA

„Protocolul lor inițial de a veni cu o alianță intitulată USD a fost respins tocmai pentru că în anul 1996 a mai existat o alianță electorală numită USD. În plus, culmea!, o lege din anul 2003, din timpul Guvernului Adrian Năstase, interzice utilizarea denumirilor de partide, de alianțe folosite din anul 1990 încoace în condițiile în care alianțele nu sunt aceleași. Prin urmare, avem o hotărâre irevocabilă că PSD a vrut să plagieze o alianță din 1996! Sunt sigur că ai mei colegi din Argeș de la PSD nu au nicio legătură cu acest lucru! Mai degrabă domnul Victor Ponta, că tot e dânsul obișnuit cu plagiatul!”, declară pentru ePitești reprezentantul PNL în Biroul Electoral Central, deputatul de Argeș Theodor Nicolescu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90