930 x122 grota rece

cazanciuc

THEODOR NICOLESCU, ATAC DUR LA MINISTRUL CAZANCIUC

Alianța Creștin Liberală (PNL-PDL) a prezentat în Parlament o moțiune simplă pe tema justiției. Deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu, avocat de meserie, a avut un discurs dur la adresa ministrului de resort, Robert Cazanciuc.

Citiți și: Salarii înghețate! Revoltă mare printre angajați!

„Există o categorie de oameni, cumsecade cu toții, care sunt gata să facă mari sacrificii pentru opiniile lor, însă n-au opinii. Pentru mine aceasta este cea mai bună descriere a mandatului domnului ministru Robert Cazanciuc. Atunci când un ministru se comportă ca un funcționar, se încurcă în hârtii. Ministerul Justiției trebuie să fie citadela legalității în cadrul Guvernului României și pentru asta ministrul trebuie să aibă tăria de a se opune atunci când ceva nu este în regulă. Or dumneavoastră, domnule ministru, ați ales să tăceți. Ați ales să avizați ordonanțe de urgență care subminează democrația, statul de drept, ați ales să încurajați traseismul, ați ales să nu spuneți nimic atunci când colegi de-ai dumneavoastră din Guvern explică faptul că deciziile Curții Constituționale nu trebuie executate.”

În discursul său deputatul i-a reproșat ministrului Cazanciuc și faptul că nu îi apără public pe judecătorii supuși presiunilor de tot felul.

Citiți și: FOSTUL DEPUTAT THEODOR NICOLESCU, CONDAMNAT LA ANI GREI DE ÎNCHISOARE

„În fine, domnule ministru, tăcerea dumneavoastră este și mai gravă atunci când se referă la strategia pentru dezvoltarea sistemului judiciar. Cum aveți de gând să reduceți întârzierile uriașe în soluționarea dosarelor de către instanțele de judecată? Cum poate fi justiția un serviciu public eficient? Cum putem crește încrederea fiecărui justițiabil în corectitudinea și imparțialitatea sistemului? Cum putem apropia justiția de cetățean? Auziți, domnule ministru, tăcerea lungă ce se așterne după fiecare dintre aceste întrebări? Știți ce reprezintă această tăcere? O reclamă compromițătoare a neputinței administrative!”, a adăugat Theodor Nicolescu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90