Donaris 930 x 122

ani

EXCLUSIV! NICOLESCU ȘI-AR PUTEA DA DEMISIA!

Astăzi, la ora 15, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș s-a întrunit în ședința sa săptămânală. A fost prima ședință pe care Constantin Nicolescu a condus-o de la verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul cu Agenția Națională de Integritate și de la revenirea lui din concediul de odihnă petrecut în zona Târgu Mureș.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Surse politice declară pentru ePitești că în ședință s-a luat în discuție și posibilitatea ca luni, 24 februarie, Nicolescu să își dea demisia de onoare din funcția de președinte al Consiliului Județean. Asta pentru a preîntâmpina ordinul previzibil pe care prefectul Cristian Soare, potrivit legii, ar urma să îl emită tot în cursul zilei de luni, ordin pentru încetarea mandatului lui Constantin Nicolescu în fruntea CJ Argeș.

Amintim că astăzi a fost un adevărat tărăboi în cazul Nicolescu. Tudor Pendiuc, în calitatea sa de președinte executiv al PSD Argeș, a anunțat categoric în săptămânala conferință de presă a partidului că Nicolescu va rămâne președintele Consiliului Județean. Pendiuc a invocat faptul că legea 393 din anul 2004, respectiv Statutul aleșilor locali, nu prevede încetarea de drept a mandatului în cazul conflictului de interese. Conflict de interese în care Nicolescu a fost găsit de Agenția Națională de Integritate, concluzia ANI fiind confirmată de Înalta Curte de Casație și Justiție. Într-o declarație pentru hotnews, directorul ANI, Horia Georgescu, a replicat dur și rece: „Primarul Tudor Pendiuc nu are niciun fel de de atribuție în a emite opinii dacă mandatul președintelui de Consiliu Județean Constantin Nicolescu trebuie să înceteze sau nu. Deciziile definitive ale Înaltei Curți sunt de strictă aplicare și intră în atribuțiile prefectului, care, în conformitate cu legea 176/2010, trebuie să emită ordinul de revocare din funcție. Mai mult decât atât, nerespectarea unei decizii definitive și irevocabile reprezintă infracțiune și se sancționează ca atare”.

Citiți și: A plecat de la CJ Argeș! Declarații EXCLUSIVE de la protagonist

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90