- Publicat de: ePitești
- 14-01-2015, ora 12:26
- Politic
GHEORGHE DINESCU, IMPLICAT ÎN VÂNZAREA CONTROVERSATĂ A SEDIULUI ISTORIC AL PNŢ-CD
Legea interzice vânzarea pe o perioadă de 10 ani
Citiți și: „Premierul rămâne rupt de realitățile pe care le trăiesc românii”PNŢ-CD a vândut în decembrie anul trecut o clădire istorică a partidului, aflată în centrul Bucureştiului. Este vorba despre o clădire retrocedată PNŢ-CD-ului în anul 2009. Legea privind finanţarea partidelor politice interzice, însă, vânzarea bunurilor imobile timp de zece ani de la intrarea în patrimoniu.
Unii dintre ţărăniştii cu state vechi au încercat să blocheze tranzacţia, dar preşedintele Aurelian Pavelescu (nepot al lui Nicolae Corban, mulți ani lider al sindicatului de la Alprom Piteşti) şi oamenii săi au aprobat vânzarea. La aceasta a participat şi preşedintele PNŢ-CD Argeş, consilierul local Gheorghe Dinescu, care este și vicepreşedinte la nivel naţional al partidului.
Citiți și: DE RÂSUL CURCILOR! GIGI DINESCU, ZERO VOTURI ÎN POIENARII DE MUSCEL!„Dacă un imobil se vinde înainte de zece ani suma încasată se confiscă şi se face venit la bugetul de stat şi se aplică şi o amendă.”, susţine Marian Muhuleţ, vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente.
Cumpărător, președinta femeilor din PNȚ-CD
Tranzacţia a fost realizată pe 20 decembrie 2014, Aurelian Pavelescu fiind însoţit de alţi trei membri din conducerea partidului (Marius Guţău, Nick Teodorescu şi Gheorghe Dinescu).
Clădirea a fost vândută unei membre a PNŢ-CD, Oana Alina Dănilă, pentru 420.000 de euro. Vânzarea a fost operată cu plata în rate: 45.000 de euro până pe 30 decembrie 2014, 27.000 de euro până pe 30 aprilie 2015 și 348.000 de euro până la finele anului 2016. Oana Alina Dănilă, preşedinta organizaţiei de femei a PNŢ-CD, a precizat că a împrumutat bani pentru a putea cumpăra imobilul.
„E un imobil retrocedat, care poate fi vândut”
„Am fost ales în comisia de negociere a preţului. Nu este vorba de o vânzare a unui sediu, sediul partidului este în altă parte, pe bulevardul Carol, numărul 24. Vorbim despre un imobil retrocedat, care poate fi vândut în cazul de faţă. Era o clădire insalubră, pentru care plăteam impozit de 12.000 de lei anual. Aveam şi restanţe. Aşa, cu banii obţinuţi din tranzacţie, ne-am achitat datoriile și am plătit și alte datorii pentru sediul central.
Am vândut imobilul către o colegă deoarece aveam nevoie urgentă de bani şi să plătim chiria la sediul central, altfel ne-ar fi dat afară. Peste 160.000 de lei aveam datorie! Am reuşit astfel să prelungim contractul şi apoi ne achităm datoriile, iar prin ţară poate reuşim să cumpărăm alte sedii pentru filiale. Nu e infracţiune ce am făcut!”, ne-a declarat Gheorghe Dinescu.