930×122 CAPRA 5

campulung

Perianu, contre cu Lasconi: „Cetățenii au dreptul să știe cine și-a bătut joc”

Perianu, contre cu Lasconi: „Cetățenii au dreptul să știe cine și-a bătut joc”

Citiți și: Adoptat la un an în Canada, un câmpulungean își caută părinții în Argeș

Continuă – la cote tot mai înalte! – conflictul dintre prefectul de Argeș Radu Perianu și primarul din Câmpulung, Elena Lasconi.

Tema: Problemele apărute în timpul lucrărilor de reabilitare a Bulevardului Pardon din municipiul Câmpulung. Așa cum v-am informat, prefectul a cerut sistarea lucrărilor din cauza unor probleme privind autorizația de construire – amănunte, AICI (proiectul este finanțat cu bani europeni).

Citiți și: Alegeri cu surprize la PSD Câmpulung!

“Îi solicit doamnei primar Elena Lasconi să dea publicității procesul-verbal de control al ISC. Să vorbim pe argumente, să le spună câmpulungenilor adevărul despre greșelile domniei sale și ale fostului primar Țîroiu.

Cetățenii au dreptul să știe cine și-a bătut joc de Bulevardul Pardon. Este o lucrare făcută din bani publici, din banii oamenilor.

Situația privind lucrările de Pe Bulevardul Pardon: în luna iunie, Primăria Câmpulung a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții să analizeze avize, acorduri și o expertiză tehnică. Hârtiile au fost trimise și către Instituția Prefectului. Pe baza lor se cerea efectuarea unui nou control, dar și reanalizarea celor constatate în procesul-verbal de control făcut de ISC și pe baza căruia a fost cerută atacarea în instanță a autorizației de construire pentru Bulevardul Pardon.

Numai că tot ce a fost transmis făcea parte din documentația pentru o lucrare de investiții din urmă cu câțiva ani.
“Documentele anexate: avize, acorduri, expertiza tehnică nu pot fi considerate documente anexă la autorizația de construire nr.101/13.12.2019, ele fiind emise în baza certificatului de urbanism nr.174/15.10.2009 pentru o altă investiție având la bază documentații întocmite în perioada 2005-2010. Pentru noul obiectiv de investiție autorizat cu A.C. nr.101/2019 aceste avize, acorduri, studii și expertiză tehnică trebuiau actualizate conform reglementărilor tehnice în vigoare și solicitate prin Certificatul de urbanism 27/2019.

Vă facem cunoscut faptul că ne menținem constatările și măsurile dispuse prin P.V.C. nr.3310/18.03.2022 înregistrat la primăria municipiului Câmpulung sub nr.8949/21.03.2022 și P.V.C. nr.3311/18.03.2022 înregistrat la primăria municipiului Câmpulung sub nr.8948/24.03.2022, cât și acțiunile ulterioare.” (răspunsul transmis de către Inspectoratul de Stat în Construcții la solicitarea Primăriei Câmpulung).

Această informare a Inspectoratului de Stat în Construcții arată că Primăria Câmpulung a transmis documente vechi, de la o altă investiție, care nicidecum nu înseamnă vreo intrare în legalitate a lucrărilor de pe Bulevardul Pardon.
“Minciunile nu au viață lungă și oamenii nu sunt proști” – a spus-o doamna Elena Lasconi și sunt total de acord cu dumneaei.

Nu știu cine pe cine încearcă să păcălească! Dar eu nu voi ceda niciunui fel de presiune venită cu scopul de a nu respecta legea!

Îi cer, așadar, doamnei primar, să dea dovadă de transparență în administrația publică locală. Altminteri, este un politician cu metehnele vechii clase politice, care ține ascuns adevărul chiar de cetățenii pe care îi reprezintă.
Dacă vrea o clasă politică adaptată vremurilor în care libertatea de exprimare și accesul la informație să fie drepturi respectate, să înceapă cu propria persoană. Altfel, vorbele fără fapte sunt doar discursuri populiste!“, transmite prefectul Radu Perianu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Un cetatean spune:

    Am inteles, stimate prefect, ca primareasa sau oricine altcineva din adminstratia aia a Campulungului a transmis niste documente gresite, mai vechi. Dar nu era in folosul cetatenilor din Campulung sa o anunti si sa ii spui sa trimita documentele adecvate, in loc sa blochezi investitia, pentru ca ea sa poata continua? Nu te mai caca pe tine, ai vrut doar sa manjesti un adversar politic, te-a durut in cur de interesele cetatenilor din acel oras… Esti doar un politruc pe care-l intereseaza cum sa iasa el si partidul lui la suprafata, nu te intereseaza ceea ce e bine pentru cetateni!

  • Gancea Viorel ARN spune:

    Cand doi se cearta si se dialogheaza le contre, CETATEANU PIERDE.

570×90 MAIA