New Profesional Consult 930 x 122

marin2

Peste 15000 de argeseni, in plus pe listele electorale

Suprefectul Gheorghe Marin a anunţat că a fost finalizată şi în Argeş procedura de verificare a celor 543.735 persoane care se aflau pe listele electorale permanente, cele care sunt luate în calcul pentru cvorum, în judeţul nostru.

Oficial, 15.633 de persoane au fost identificate pe aceste liste fără să mai aibă dreptul de a vota din varii motive: unii au decedat, alţii au obţinut domiciliu în străinătate, cetăţenie străină, şi-au mutat domiciliul şi nu au fost iradiate de pe listele permanente din fosta localitate sau şi-au pierdut dreptul de a mai vota prin decizie judecătorească.

Subprefectul a menţionat că practic au fost făcute verificări pentru a se vedea dacă în aceste liste sunt prezente persoane din cele 9 categorii stabilite prin memorandumul dat de guvern. Verificările s-au realizat prin comparaţie între evidenţele locale, oferite de autorităţile publice locale şi listele electorale. Conform datelor transmise de prefectură către Ministerul de Interne, date ce au fost ulterior centralizate la nivelul guvernului, au fost identificate 15.633 persoane care se aflau în mod ilegal pe listele electorale permanente până la data de 10 iulie, atunci când listele au fost transmise către primării pentru referendum. Din cele 15.633 de persoane, au fost identificate 854 de persoane decedate, 331 fără drept de vot. 13.094 persoane aveau actele de identitate expirate şi neînnoite, astfel că nu aveau drept de vot. 79 au domiciliul oficial în străinătate, iar alte 12074 persoane au fost identificate ca plecate în străinătate de către autorităţile locale. Gheorghe Marin a explicat că „guvernul nu transmite listele la CCR, ci numărul de persoane încadrate în cele 9 categorii în care nu aveau drept de a se regăsi în listele electorale permanente”.

În general, nu au fost înregistrate curbe semnificative în privinţa persoanelor identificate fie ca fiind decedate, dar pe liste, sau plecate în străinătate. Media celor decedaţi este undeva la 11 persoane. La Dragoslaele nu a fost identificat niciun mort, listele electorale fiind actualizate deci corect. Cei mai mulţi morţi au fost găsiţi pe listele de la Piteşti- 136, Ştefăneşti-37, Câmpulung- 25 şi Mioveni- 13.

În topul comunelor care înregistrează persoane plecate în străinătate se află Stâlpeniul.

Cele mai multe persoane cu buletinele expirate au fost găsite la Piteşti- 3339.

Singurul primar din judeţ care nu a transmis informaţiile cerute oficial, în baza memorandumului Guvernului României este Florin Frătică. Pedelistul nu este la prima abatere în a respecta solicitări transmise pe cale oficială din partea guvernului şi a prefecturii Argeş. La Refendum, s-a ales cu un dosar penal, după ce a refuzat, în ciuda solicitărilor făcute de corpul de control al prefecturii, să instaleze, aşa cum a făcut şi la alegerile locale, câte 2 sau 3 cabine de vot în fiecare secţie.

Subprefectul Gheorghe Marin a precizat că, deşi primarul şi niciunul dintre angajaţii primăriei Bradu nu au transmis vreo informaţie cu privire la listele electorale permanente, cu sprijinul datelor de la Casa de Pensii au fost identificate 3 persoane decedate care se aflau totuşi pe aceste liste. Reprezentantul guvernului în teritoriu susţine că, după ce va fi dată o decizie din partea Curţii, guvernul va analiza situaţia primarului din Bradu, precum şi a altor primari PDL care au refuzat să răspundă la documentele oficiale pentru actualizarea listelor electorale permanente şi va propune, probabil, anumite sancţiuni. ” Aceste situaţii vor fi discutate la nivelul ministerului de Interne. Probabil că sunt şi localităţi mari unde s-a întâmplat acelaşi lucru, aşa că probabil va fi aplicată o procedură standard pentru sancţionarea acestor primari”, a menţionat Gheorghe Marin.

PIZZERIA SAPORI 555 222
570 X 90 CAPRA 3