930X122 MAIA

arie protejată

PRO ROMÂNIA ARGEȘ PROPUNE REFERENDUM PENTRU PĂDUREA TRIVALE

PRO România Argeș propune referendum pentru Pădurea Trivale. Avocatul Liviu Stancu, prim-vicepreşedinte al PRO România Argeş, afirmă că s-ar impune un referendum local pentru declararea Pădurii Trivale drept arie naturală protejată.

Citiți și: Video: Fapte bune în Piteşti. Veveriţă salvată de o biciclistă pe strada Trivale

„Un lucru este sigur, pădurea trebuie apărată, trebuie conservat fiecare metru de vegetaţie, stopate tăierile nelegale, trebuie întreţinute lizierele ş.a.m.d.

Dincolo de declaraţiile de bune intenţii însă, o arie protejată impune reguli foarte clare pentru toţi dintre noi: permise speciale de acces pentru un număr uneori limitat de persoane, taxă de intrare, fără biciclete, triciclete, cărucioare şi, mai ales, obligaţia de a nu rupe nimic, absolut nimic, nici măcar o floare. Plus multe altele.

Citiți și: CE MAI ARUNCĂ PITEȘTENII ÎN TOMBERONUL CURGĂTOR DIN PĂDUREA TRIVALE

Vezi Delta Dunării! Mă întreb, dincolo de ceea ce spunem, suntem pregătiţi pentru a respecta regulile unei arii protejate?! Cred că pentru piteşteni se naşte, iată, un subiect de discuţii care ar trebui finalizate cu un referendum local.

De data asta, un referendum „pe bune”, care să ducă la asumarea rezultatului şi la o schimbare ca atare, nu la un bluff de dragul politicii!”, afirmă Liviu Stancu.

Propunerea membrului PRO România Argeș vine în contextul în care în spațiul public subiectul a fost intens discutat. Consilierul local ALDE Ionuț Olariu a solicitat municipalității sprijin pentru inițierea unui proiect care să vină în sprijinul declarării Pădurii Trivale arie protejată.

În schimb, primarul Cornel Ionică a susținut că ar fi „cea mai mare greșeală”, argumentând că declararea Pădurii Trivale drept arie naturală protejată ar bloca orice investiţie de amenajare a unor zone de agrement în pădure. Subiectul, pe larg, AICI.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90