930×122 CAPRA 5

bogdan ivan

Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

O delegație PRO România Argeș, condusă de Bogdan Ivan și Dumitru Grecu a făcut o vizită la Parlamentul European, în Bruxelles.

S-au discutat mai multe aspecte ce țin de dezvoltarea județului, în special cu ajutorul fondurilor europene.

Citiți și: Anunțul momentului despre pensiile românilor

Importanța vizitei la Bruxelles de către delegația argeșeană a fost evidențiată și de liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan.

„Europa e importantă fiindcă împreună Europa suntem NOI”.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu gazda, zilele acestea, a unui grup sosit din județul Argeș în vizită la Parlamentul European.

Este important ca românii să înțeleagă importanța acestei instituții, rolul și procedurile care se desfășoară la nivel european, la Bruxelles și Strasbourg, în urma cărora sunt luate decizii importante care ating viața fiecărui cetățean al Uniunii Europene.

Argeșul a beneficiat, în perioada 2014-2020 de un portofoliu de Programe Operaționale care însumează 209 de proiecte, cu un buget total de 293,57 Milioane Euro, cofinanțarea UE fiind de 229,6 Milioane Euro.

 

Acestea au vizat consolidarea competitivității IMM-urilor, dezvoltarea infrastructurii de sănătate și a celei sociale, sprijinirea dezvoltării urbane durabile, îmbunătățirea mediului urban și rural, precum si protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural ți multe alte domenii prioritare care vizeaza îmbunătățirea calității vieții la nivel local și regional.

Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

 

Printre aceste proiecte se numără proiectul „Diversificarea și extinderea serviciilor medicale ale clinicii Natisan”, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

UE a mai alocat peste 318 Milioane Lei pentru extinderea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată în Pitești, Topoloveni și Costești-Buzoești.

<<Creșterea eficientei energetice a Spitalului Municipal Curtea de Argeș>> a fost un alt proiect important care a urmărit sprijinirea tranziției către o economie cu emisii de carbon reduse. Acest proiect a beneficiat de un buget de 3.17 Milioane Euro.

Banii europeni au fost folosiți de autoritățile locale pentru proiecte de reabilitare și modernizare a infrastructurii urbane Pitești (70,5 Milioane Lei), a infrastructurii rutiere Curtea de Argeș (30,4 Milioane Lei) și a rețelelor stradale Costești (21,2 Milioane Lei) și Topoloveni (15,4 Milioane Lei).

Tot Uniunea Europeană a sprijinit și dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri local și regional, prin Centrul de Afaceri din Pitești care a primit 35,4 Milioane Lei.

 

De asemenea, multe proiecte al grupului Dacia-Renault și ale unor firme de echipamente auto beneficiază de sprijin european pentru creșterea productivității cu asigurarea principiilor dezvoltării durabile și reducerea decalajelor față de productivitatea medie la nivelul Uniunii.

 

UE sprijină cercetarea și inovarea în domeniul auto. Centrului Regional de Cercetare-Dezvoltare pentru Materiale, Procese și Produse Inovative destinate industriei de automobile, din cadrul Universității din Pitești, i-au fost alocați 25,3 Milioane Lei din bugetul UE.

 

Iată doar câteva exemple de proiecte și programe care au contribuit și continuă să susțină dezvoltarea economică și creșterea calității vieții într-o comunitate atât de efervescentă cum este județul Argeș.

Le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru vizită și îi asigur în continuare de tot suportul meu necondiționat în promovarea intereselor pe care împreună, ca buni români, le împărtășim!”, a transmis Corina Crețu, europarlamentar.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90