930×122 CAPRA 5

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: ÎNGHEŢAREA SALARIULUI MINIM DIN 2021, O CATASTROFĂ PENTRU OAMENII CU VENITURI MICI

După ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că se ia ȋn calcul ȋnghețarea salariului minim ȋn 2021, reacțiile ȋn societate nu au ȋntârziat să apară. Bogdan Ivan, candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, consideră că o asemenea măsură ar fi catastrofală pentru oamenii cu venituri mici, ȋn plină criză economică.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

“Ȋnghețarea salariului minim, precum și alte măsuri de austeritate care se pregătesc pentru 2021, ar fi o catastrofă pentru oamenii cu venituri mici, ȋn plină criză. E inuman ca un Guvern să lovească fix ȋn categoriile vulnerabile, ȋn momente dificile, tocmai atunci când ar trebui să dea dovadă de solidaritate.

Am senzația că ne-am ȋntors ȋn timp. Ȋn prag de alegeri, premierul și ministrul de Finanțe țin discursuri electorale despre reveniri spectaculoase ale economiei, deși este evident că ȋn toată lumea a ȋnceput criza financiară. Cu toate acestea, aflăm acum că la Ministerul Muncii se vorbește despre ȋnghețarea salariului minim, bineȋnțeles, după 6 decembrie. Mă ȋngrozesc când mă gândesc ce măsuri de austeritate ar mai putea pregăti acest Executiv pentru viitor. Sper să nu apucăm să mai trăim cu ei ȋncă patru ani, iar alegătorii să ȋi trimită repede acasă după parlamentare.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

PRO România este singurul partid care a venit cu un plan concret pentru ca milioane de oameni să supraviețuiască crizei din 2021. Noi propunem un venit minim de criză de 2000 de lei, pentru fiecare cetățen, atât din țară, cât și din diaspora, 3.500 lei pentru familiile cu 2 membri și 4.500 pentru familiile cu minim 3 membri.

Ȋn plus, avem măsuri și pentru salvarea afacerilor românești mici și mijlocii, pentru modernizarea educației și a sistemului de sănătate.

România are nevoie de un Guvern care să nu lase pe nimeni în urmă, are nevoie de un Premier care să știe să managerieze situațiile grele. Acesta e Victor Ponta, care a mai reușit să scoată România o dată din criză, iar românii au cunoscut, atunci bunăstarea.

În perioada guvernului Ponta, s-au reîntregit salariile bugetarilor. În plus, de la 1 octombrie 2015 au crescut cu 25% salariile din sănătate și s-au mărit cu 25% salariile din educație. De asemenea, în mandatul lui Victor Ponta a crescut în mod constant salariul minim, iar din 2013 au crescut pensiile în fiecare an”, a explicat liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90