Donaris 930 x 122

bogdan ivan

GUVERNUL A DECIS FALIMENTUL MICILOR AGRICULTORI CARE VINDEAU ȊN PIEȚE

 

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

Decizia fără precedent a Guvernului României de a închide piețele agroalimentare din interior a stârnit reacții aprinse ȋn societate, cât și printre politicieni. Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan, se declară revoltat de acțiunile Guvernului Orban și consideră că Executivul tocmai a decis falimentul micilor agricultori.

“Una dintre cele mai mari aberații ale acestui Guvern, din toată perioada pandemiei, este ȋnchiderea piețelor agroalimentare aflate la interior. Nici măcar ȋn starea de urgență nu au făcut așa ceva, dar s-au trezit acum, ȋn prag de iarnă, să condamne micii producători locali la faliment! Vorbim despre mii sau poate zeci de mii de familii din toată țara al căror unic venit provine din comerțul ȋn piețe. După ce seceta le-a distrus deja mare parte din culturi, sărăcii oameni se trezesc că nu au ce face cu restul recoltei, după o vară ȋntreagă de muncă.

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

Ce mi se mai pare revoltător este lipsa de viziune economică și nepăsarea acestor personaje din Guvern. Ok, să spunem că ai ajuns la concluzia că piețele din spații ȋnchise reprezintă un pericol pentru populație. Nu e normal să vii să spui, cu trei zile ȋnainte, că trebuie ȋnchis tot și să lași comercianții să moară de foame. Dacă ești ȋn stare și ȋți pasă, cu adevărat, vino cu niște soluții, alternative, un sprijin. Dă-le două săptămâni să găsească locuri ȋn aer liber unde să ȋși desfășoare activitatea, dă-le autorizații să o facă ȋn spațiile publice, dă-le un ajutor pentru plata chiriei pe perioada ȋn care ȋi ții ȋnchiși. Credeți că patronii ȋi vor scuti de această plată? De unde mai au ei bani să ȋși păstreze locurile și să revină după ce trece pandemia?

PRO România este singurul partid din țara noastră care are măsuri pentru micile afaceri românești, un sprijin economic de criză, care include și plata de către stat a jumătate din chirie, pentru a facerile care sunt ȋnchise ȋn pandemie.

Ȋn același timp, prin ȋnchiderea piețelor agroalimentare și a târgurilor, condamnăm românii din orașe, care nu au grădini unde să  ȋși crească animale sau legume și fructe, să cumpere produse de import, din supermarketuri. Produse despre care nu știm câte pesticide și alte nenorociri conțin, că după gustul de plastic, numai naturale nu sunt. Multe voci spun, ȋn spațiul public, că acest Guvern este profund anti-național și face jocurile marilor corporații străine.Eu m-am ferit ȋntotdeauna de acest gen de acuzații, ȋnsă azi, văzând acțiunile lor, ȋncep să am serioase semne de ȋntrebare”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

 

 

 

 

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90