Donaris 930 x 122

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: „DACĂ NU LUĂM MĂSURI URGENT, SECTORUL HORECA VA DISPĂREA!”

Sectorul HoReCa, care contribuie cu peste 5% la PIB-ul României și angajează aproximativ 400.000 de oameni, a fost cel mai greu lovit de pandemia de coronavirus ȋn 2020. Având ȋn vedere prelungirea restricțiilor de către Guvern, candidatul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, avertizează că acest sector este la un pas de dispariție și că economia națională nu ȋși permite asta.

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

“Dacă exista o gândire strategică la nivelul Guvernului, HoReCa nu era azi la un pas de dispariție. E ușor să ȋnchizi tot, de pe o zi pe alta, dar nu așa trebuie făcute lucrurile, lipsa asta de viziune ne costă scump, din punct de vedere al economiei. România nu ȋși permite să piardă 5 procente din PIB și sute de mii de locuri de muncă.

La nivel de HoReCa, noi am avut vara asta doar câteva focare, ȋn toată țara. Antreprenorii din industrie au demonstrate că pot gestiona pandemia și au luat măsuri de siguranță. După ce au investit ȋn aceste măsuri, Guvernul i-a ȋnchis la loc, ȋn câteva luni. E bătaie de joc.
Am văzut ȋn weekend un sondaj că aproape 80% dintre români vor ca restaurantele să fie redeschise. Trebuie să ținem cont și de dorințele și nevoile oamenilor, nu suntem ȋn dictatură.
Autoritățile trebuie să vină repede cu un plan pentru redeschiderea localurilor, la o capacitate redusă, bineȋnțeles, cu sisteme de ventilație corespunzătoare, norme de igienă clare etc. La fel, trebuie să ȋnceapă să testeze populația, așa cum PRO România susține de câteva luni, pentru a izola doar oamenii infectați, iar restul să poată merge la serviciu, să iasă ȋn oraș, să aibă o viață cât de cât normală.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

Pentru ajutorarea afacerilor din HoReCa afectate de pandemie, PRO România propune acordarea, ȋn 2021, a unui sprijin economic de criză. Asta ȋnseamnă reducerea TVA la 5% pentru serviciile din industrie, anularea unor taxe și impozite și ajutor pentru plata chiriei, ȋn valoare de 50%”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90