930 x122 grota rece

bogdan ivan

CONCEPT DE GUVERNARE MADE IN ROMÂNIA – GUVERNARE PE DATORIE

Deficitul bugetar în primele nouă luni ale lui 2020 a ajuns la 67,27 miliarde lei sau 6,36% din PIB, de aproape două ori și jumătate față de anul trecut, arată cele mai recente date prezentate de Ministerul Finanțelor. Datoria publică a atins și ea un nivel ȋngrijorător, de aceea, în România este nevoie urgentă de investiții și măsuri pentru stimularea creșterii economice, este de părere Bogdan Ivan, consilier județean PRO România Argeș.

Citiți și: Victor Ponta cap de lista la Pro România pentru Parlamentul European

Cred că noi am reușit să inventăm un concept unic de guvernare, made in România – guvernare pe datorie. Nu am mai auzit așa ceva ȋn nicio altă țară.”

Este inadmisibil ca ȋntr-o perioadă de criză globală bugetul să meargă doar către cheltuieli curente, fără nicio investiție care să genereze venituri pe viitor. Din ce mai trăim anii următori, cum ne plătim datoriile?

Citiți și: Delegație PRO România Argeș, la Bruxelles

 

 

Din punctul meu de vedere, trebuie să ne direcționăm resursele ȋn investiții, ȋn principal ȋn trei sectoare: infrastructură, educație și sănătate.

Guvernul se laudă cu sute de kilometri de autostradă, pe hârtie, dar ȋn realitate nu se construiește nimic ȋn România. Curtea de Conturi europeană a spus lunile trecute că autostrada Pitești-Sibiu nu va fi gata nici ȋn 10 ani dacă mergem ȋn ritmul acesta, semn că nimeni nu mai crede promisiunile Executivului, nici cetățenii, nici străinii.

Pe lângă transportul rutier, trebuie să ne ȋndreptăm privirile și către cel feroviar, extrem de important pentru comerț și economie, ȋn general. Trenurile de marfă merg, ȋn medie, cu 17 km/h pe căile ferate din țara noastră, suntem ȋn Evul Mediu la acest capitol.

Despre educație, ce să mai vorbim? Peste un sfert dintre elevii din România nu au acces la școală online. Am văzut ȋn presă cum ȋn ultimele opt luni s-au făcut licitații cu dedicație și s-au dat contracte la suprapreț, dar de sutele de mii de copii și profesori care nu au Internet, tablete sau laptopuri nu s-a preocupat nimeni.

Ȋn ceea ce privește sistemul de sănătate, actualul Guvern tot dă vina pe greaua moștenire, ȋncearcă să improvizeze și să cârpească pe ici pe colo, câte un pat de ATI, două-trei ventilatoare, dar nu am văzut să vină cu un plan de investiții pe termen scurt/mediu/lung pentru a moderniza acest sistem”, spune Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

 

 

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3