930×122 CAPRA 5

dga

POLIȚIST ARGEȘEAN, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Polițist argeșean, trimis în judecată. „Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală şi a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat agent de poliție, la data comiterii faptei șef al unui post de poliție din I.P.J. Argeș, pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Citiți și: Atenție! Alcoolemie uriașă după folosirea a două medicamente

Totodată, a încheiat două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu doi inculpați, prin care unul dintre ei a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru cumpărare de influență, iar cel de-al doilea a fost condamnat la aceeași pedeapsă, dar pentru dare de mită.

În fapt, în ianuarie 2017 inculpatul agent de poliţie, având la data comiterii infracțiunilor funcția de șef al unui post de poliție din IPJ Argeș, aflându-se în echipajul de serviciu, i-a solicitat uneia dintre persoanele condamnate prin acord de recunoaștere suma de 200 de lei (fiindu-i remisă suma de 50 de euro), promiţându-i acesteia că își va folosi influența pe lângă funcţionarii din cadrul primăriei din comună pentru a nu mai plăti amenzile contravenţionale, în cuantum de 536 de lei.

Citiți și: DGA, în acțiune! Șocant: Un polițist a suflat în fiolă în locul șoferului!

De asemenea, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a oprit în trafic un autovehicul care transporta material lemnos, pentru verificarea documentelor, iar conducătorul autovehiculului i-a introdus în documente o bancnotă de 50 de lei, pe care inculpatul a primit-o, ulterior remiţându-i acestuia doar documentele solicitate.

În cauză ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au desfășurat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din DGA”, transmite Direcția Generală Anticoprupție.

Bărbatul la care face referire comunicatul a fost șeful postului de Poliție din comuna Bughea de Sus. Ulterior, polițstul a fost mutat într-o comună arondată Secției Schitu Golești. Agentul s-ar fi pensionat la sfârșitul anului 2019.

555×222  MAIA

Comentarii

New Profesional Consult 570×90