New Profesional Consult 930 x 122

politist batut

POLIȚIST LOVIT DE UN INDIVID „DERANJAT” CĂ I-A STRICAT PETRECEREA

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați duminică seara cu privire la faptul că pe raza municipiului, la un imobil se ascultă muzică la o intensitate ridicată, ceea ce a iscat o stare conflictuală, aspect prin care se tulbură liniștea publică.

Citiți și: Argeș. Luat pe sus cu „mascații”. Bărbat cercetat pentru fapte grave

A lovit un polițist

La locul indicat s-a deplasat un echipaj mixt de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, care i-a solicitat bărbatului care a generat situația să se legitimeze și să înceteze să asculte muzică la un volum mare.

Citiți și: Cine este tânărul care a târât un polițist cu mașina. Mama lui lucrează la spital

„Cu ocazia intervenției, bărbatul de 27 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a refuzat să dea relații pentru stabilirea identității și a devenit agresiv, adresând injurii, amenințări și lovind pe unul dintre polițiști.

Bărbatul a fost imobilizat și condus la sediul poliției, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, fiind sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș”, precizează IPJ Argeș.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

IPJ Argeș reamintește că, începând cu ziua de 26 ianuarie a.c., în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019, pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

„Astfel, prin Legea 192 din 2019, sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi condiţiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.

Totodată, au intrat în vigoare prevederi mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, precum şi sancţiuni cu un cuantum mărit în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore”, precizează IPJ Argeș,

(Foto descriptiv: FB Poliția Română)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90