930 x122 grota rece

europol

Polițiștii au ieșit din nou în stradă

Începând cu ora 11.00, mai mulți polițiști au protestat în faţa Ministerului de Interne.

Citiți și: Protest uriaș la Carrefour!

Protestul a fost anunțat de către Sindicatul Europol, care a și transmis live imagini video de la fața locului, pe Facebook.

Polițiștii au ieșit în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante.

Citiți și: Lebăda neînfricată a sfidat polițiștii la intrarea în Pitești

„Așa cum v-am informat anterior, polițiștii vor fi din nou în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante pe care Guvernul României a considerat de bunăcuviință să le înghețe. Astfel, sub pretextul că aplicarea legii salarizării nu este posibilă, în timp ce alte categorii socio-profesionale au beneficiat în acest timp de diverse majorări salariale, constatăm că se împlinesc 2 ani de când drepturile noastre salariale restante au fost înghețate.

În aceste condiții, Sindicatul EUROPOL continuă seria de proteste prin care nu revendicăm majorări salariale, ci doar respectarea legii și acordarea restanțelor ce ni se cuvin, întrucât ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din când în când promisiuni deșarte sau doar firimituri.

De asemenea, trebuie să eliminăm percepția publică greșită conform căreia în această instituție curge lapte și miere, întrucât la acest moment dublarea ratelor la bănci, creșterea prețurilor la alimente, energie și carburanți, au condus la diminuarea veniturilor polițiștilor cu peste 50%, iar dacă ne dorim siguranță și integritate, în contextul aderării la spațiul Schengen, trebuie să înțelegem în mod definitiv că cel mai relevant factor în creșterea corupției este salarizarea mizeră de care au parte polițiștii în prezent.”, a transmis Sindicatul Europol.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: sindicateuropol.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • politist de gradinita spune:

    Nu curge lapte si miere in acesta institutie, dar pica lapte si miere, altfel nu va faceati politisti.
    Si inafara de abuzuri nu prea faceti nimic. Munca nema.
    Ba e cald, ba e frig, ba nu va place uniforma, numai mofturi.
    De altfel se vede si in comportamentul sefilor si a liderilor de sindicat.
    Militarizarea politiei ar fi un mod de rezolvare.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90