New Profesional Consult 930 x 122

europol

Polițiștii au ieșit din nou în stradă

Începând cu ora 11.00, mai mulți polițiști au protestat în faţa Ministerului de Interne.

Citiți și: Polițiști trimiși să lucreze în cimitir după ce au bătut un bărbat în secția de poliție

Protestul a fost anunțat de către Sindicatul Europol, care a și transmis live imagini video de la fața locului, pe Facebook.

Polițiștii au ieșit în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante.

Citiți și: Razie pe străzile din Pitești, în căutare de prostituate și cerșetori

„Așa cum v-am informat anterior, polițiștii vor fi din nou în stradă pentru a solicita plata drepturilor salariale restante pe care Guvernul României a considerat de bunăcuviință să le înghețe. Astfel, sub pretextul că aplicarea legii salarizării nu este posibilă, în timp ce alte categorii socio-profesionale au beneficiat în acest timp de diverse majorări salariale, constatăm că se împlinesc 2 ani de când drepturile noastre salariale restante au fost înghețate.

În aceste condiții, Sindicatul EUROPOL continuă seria de proteste prin care nu revendicăm majorări salariale, ci doar respectarea legii și acordarea restanțelor ce ni se cuvin, întrucât ne-am săturat efectiv să fim fraierii de serviciu ai sistemului bugetar care primesc din când în când promisiuni deșarte sau doar firimituri.

De asemenea, trebuie să eliminăm percepția publică greșită conform căreia în această instituție curge lapte și miere, întrucât la acest moment dublarea ratelor la bănci, creșterea prețurilor la alimente, energie și carburanți, au condus la diminuarea veniturilor polițiștilor cu peste 50%, iar dacă ne dorim siguranță și integritate, în contextul aderării la spațiul Schengen, trebuie să înțelegem în mod definitiv că cel mai relevant factor în creșterea corupției este salarizarea mizeră de care au parte polițiștii în prezent.”, a transmis Sindicatul Europol.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: sindicateuropol.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

 • politist de gradinita spune:

  Nu curge lapte si miere in acesta institutie, dar pica lapte si miere, altfel nu va faceati politisti.
  Si inafara de abuzuri nu prea faceti nimic. Munca nema.
  Ba e cald, ba e frig, ba nu va place uniforma, numai mofturi.
  De altfel se vede si in comportamentul sefilor si a liderilor de sindicat.
  Militarizarea politiei ar fi un mod de rezolvare.

Donaris 570×90