New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Polițiștii continuă „lupta” cu hoții de lemne

Polițiștii continuă „lupta” cu hoții de lemne

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești- Biroul Județean Argeș, au constatat că reprezentanții unui ocol silvic privat au emis documente privind exploatarea de masă lemnoasă, fără ca acestea să corespundă cu exploatările realizate în fapt.

În urma verificărilor privind legalitatea activităților de exploatare forestieră și a actelor de punere în valoare referitoare la acestea, s-a stabilit că reprezentanții instituției în cauză ar fi întocmit, în mod fictiv, 3 acte de punere în valoare, folosite pentru justificarea provenienței materialelor lemnoase, fără ca acestea sa corespundă locului de unde a fost realizată exploatarea forestieră, în beneficiul unei societăți comerciale cu sediul în comuna Vulturești.

Citiți și: Accident în Argeș: Două puștoaice, impact deosebit de grav cu o mașină de 16 ani

În urma verificărilor a fost întocmit un dosar penal, referitor la întocmirea de către tehnicianul silvic din cadrul ocolului silvic în cauză, a celor trei acte de punere în valoare ce nu corespund realității.

Cercetările se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic, conform art. 322 și 325 din Codul Penal.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la firma care a utilizat documentele în cauză, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, ca urmare a expedierii în baza respectivelor documente de proveniență a cantității totale de 296,50 mc lemn foc, din speciile fag, carpen, anin negru și plop.

Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare valorică a materialului lemnos în cauză, având o valoare de 49.392,68 de lei.

Un alt „campion” la furat

În ziua de 25 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 48 de ani, din Boțești, care conducea un tractor, pe raza localității de domiciliu, cu care transporta material lemnos, fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului.

Materialul lemnos a fost evaluat cu ajutorul unui specialist silvic, stabilindu-se că, în mijlocul de transport se afla cantitatea de 1,2 mc de lemne de fag.

Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010R, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent.„, transmite IPJ Argeș.

Foto: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3