Donaris 930 x 122

electroșocuri

POLIȚIȘTII, DOTAȚI CU BASTOANE CU ELECTROȘOCURI!

De curând, polițiștii din structurile operative au fost dotați cu bastoane cu electroșocuri și căști de protecție cu vizor.

Citiți și: Video – Focuri de armă între polițiști și polițiste

O parte dintre noile componente de arsenal se află deja la polițiștii de ordine publică și transporturi.

Aceste bastoane dispun de 2 baterii reîncărcabile, fiecare a cate 4.000 mA, cu o durată de utilizare de 180 de minute pentru o încărcare completă, putand fi reîncărcate de până la 500 de ori la priză de 220 V. Puterea electroșocului produsă de acest dispozitiv este de aproximativ 100.000 de KV, iar greutatea totală este de 539 de grame, informează Sindicatul Europol.

Citiți și: Bătaie între polițiști după o șicanare în trafic. Unul a ajuns la spital

Este interzisă folosirea bastonului cu electroșoc împotriva copiilor, femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vădite de invaliditate, cu excepția cazurilor în care aceștia înfăptuiesc un atac armat în grup care pun în pericol viața sau integritatea mai multor persoane.

Căștile de protecție sunt confecționate în întregime din plastic și au rolul de a atenua eventualele șsocuri în momentul unor lovituri cu obiecte contondente, iar vizorul acestora asigură protecția feței.

Sursa foto: Europol

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3