930×122 POSADA 5

amenzi

Polițiștii nu vor putea da amenzi și pe baza filmărilor șoferilor sau camerelor de supraveghere

Polițiștii rutieri nu vor putea da amenzi și pe baza filmărilor șoferilor sau camerelor de supraveghere

Citiți și: Anunț uriaș! Se dau banii înapoi pentru aceste amenzi!

Șoferii care încalcă legislația rutieră ar fi trebuit să poată fi sancționați și pe baza înregistrărilor video realizate de alți participanți la trafic, nu doar în baza constatării directe a polițistului sau a filmărilor realizate de acesta cu camere video omologate, dar proiectul ce conține măsura a fost respins definitiv marți de Parlament, ceea ce înseamnă că nu va mai ajunge să se aplice, anunță Avocatnet.ro.

Potrivit Propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care a fost respinsă la Senat în 2019, iar marți a primit și respingerea definitivă la Camera Deputaților, sancționarea șoferilor indisciplinați în trafic s-ar fi putut face în noi condiții.

Citiți și: Firmă amendată cu 5.000 de lei pentru deținere ilegală de lemne

CE PREVEDEA PROIECTUL

După cum prevedea inițiativa legislativă, constatarea contravențiilor urma să se poată face și cu ajutorul “unor mijloace tehnice video folosite de participanții la trafic sau de autoritățile administrației publice locale”, nu numai așa cum se întâmplă în prezent, și anume prin constatare directă a polițistului sau înregistrarea video cu mijloace omologate și verificate metrologic.

Totuși, înregistrările video nu ar fi putut fi folosite de polițiști decât dacă ar fi respectat anumite condiții, și anume dacă ar fi permis “stabilirea certă a numărului de înmatriculare, culorii, mărcii și modelului vehiculului implicat în săvârșirea contravenției, precum și a datei, orei și locului săvârșirii contravenției”.

Totodată, proiectul de act normativ stabilea și ce ar fi pățit cei care ar fi falsificat o înregistrare video sau ar fi prezentat o astfel de înregistrare unei unități de poliție.

Mai exact, după cum apărea în document, falsificarea unei “înregistrări tehnice video prin contrafacere, alterare ori prin determinarea atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului sau omisiunea înregistrării unor date” ar fi fost sancționată cu o amendă din clasa a IV-a de sancțiuni.

Foto descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Danut spune:

    Asta ne mai lipsa sa ne filmeze toți acoperiți pe străzi și parcuri sau trafic ca …. de nelu Rada care are cabluri peste tot lipite și ochelari cu camere. Nu i ajunge ca da în primire pa toți polițiști corecți și muncitori la servicii iar el țepuie oamenii de afaceri cu milogu Costinel fratesu binganitoru . La stors și pa Crăciun de informații și bani împrumutați cu camata Au luat teren de case cu șantaj și amenințări.au filmat și compromis pe ioanitescu ,Ispir acuma urmează și Badea cu Mocanu leo bala, marian Popescu , mihalcea. Sifonarii ăștia 2 nelu și Costinel nu au scrupule…

570 X 90 CAPRA 3