930 x122 grota rece

amenzi

Polițiștii rutieri trași la răspundere pentru că dau doar avertisment

Polițiștii rutieri trași la răspundere pentru că dau doar avertisment, conform unei postări a Sindicatului Europol.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Polițiștii rutieri au fost trași la răspundere pentru avertismentele pe care le întocmesc șoferilor.

Sindicatul susține că în acest mod sunt determinați să fie mai duri și să aplice amenzi.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „AVERTISMENT”.

Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.

Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi.

Mai rămâne doar să stabilească concret și „indicatorii de performanță cantitativi” sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI.

Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.„, , au transmis reprezentanții Sindicatului Europol pe pagina oficială de pe Facebook.

Foto: arhivă

NOR CURIER 555×222

Comentarii

2 comentarii

  • . spune:

    RESPECT polițaii care dau avertisment!

  • Bibo spune:

    pai nu este numai asta… dar dau amenzi la pragul maxim pentru incadrarea faptelor. Sa ia banu’ doar asta’i intereseza!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90