930 x122 grota rece

pană de curent

Pregătiri pentru marea pană de curent!

Uniunea Europeană se pregătește deja pentru întreruperi masive de curent electric în această iarnă, în mai multe state membre.

Citiți și: Pitești. Pană de curent în mai multe zone!

Potrivit unui înalt oficial de la Bruxelles, blocul comunitar lucrează la două scenarii care implică stingerea luminii, cauzate fiind de penuria de energie, notează Playtech.ro

Ce măsuri se iau în calcul la nivelul UE

Potrivit Business Insider, prima variantă vizează o întrerupere limitată a curentului electric pentru un număr mic de state UE, restul țărilor intervenind cu rezervele proprii.

Citiți și: Distribuitorul de electricitate rezolvă problema penelor de curent cu alte întreruperi

Celălalt scenariu al Uniunii Europene, mult mai sumbru, se referă la o întrerupere masivă de energie electrică, care se va răspândi asupra mai multor state membre, ducând la imposibilitatea acestora de a se ajuta reciproc. În acest caz, Bruxelles își va folosi rezerva strategică pentru a salva națiunile membre afectate de penele de curent, a declarat comisarul pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, potrivit sursei citate.

Acest avertisment vine la doar câteva zile după un alt raport despre amenințarea reprezentată de întreruperi masive ale telefoniei mobile.

La ora actuală, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de curent electric, au avertizat patru directori de telecomunicații.

Agenția Internațională pentru Energie a declarat, luni, că Europa se confruntă cu „riscuri fără precedent” din cauza scăderii importurilor de gaze rusești, adăugând că UE va concura cu Asia pentru transporturile rare de gaze în această iarnă.

Totodată, AIE susține că ţările Uniunii Europene ar trebui să-şi reducă consumul cu 13% în timpul iernii, în cazul unei opriri complete a aprovizionării cu gaze din Rusia.

Asta ar presupune o schimbare din partea consumatorilor și anume scăderea temperaturii din locuinţe, ajustarea temperaturii boilerelor. De asemenea, companiile industriale şi cele de utilităţi ar trebui să-şi diminueze consumul.

Foto descriptiv: Romania Tv

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Viorel spune:

    Mafioti. Trebuie sa tinem in spate alte state parazite…

  • Anonim spune:

    Ce rău îmi pare că nu au apucat să instaleze la toți contoare inteligente! Era mai simplu pentru „ei” să dea o comandă din server și opreau furnizarea curentului sau gazului dacă porneai un calorifer electric sau centrala pe gaz făcea mai mult de 19 grade în locuință. Mare păcat!

  • Anonim spune:

    Provizii de luminări sunt făcute la Primăria, Prefectura, alte instituții.
    Fitile, gaz lampant pentru cetățeni când se dau și în ce cote? Când se distribuie cartelele de gaz lampant și fitile? Nu avem încă TVA la lumânări.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90