Donaris 930 x 122

budeasa

Primăria Budeasa cumpără un SUV de familie, electric, de 35 000 de euro!

Primăria Budeasa cumpără un SUV de familie, electric, de 35 000 de euro!

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Autoritățile din comuna argeșeană Budeasa, localitate condusă de edilul Nicolae-Mihail Rachieru, cumpără o mașină electrică de aproape 35.000 de euro.

Citiți și: Care pe care? BMW și Volkswagen, impact lângă Pitești

Potrivit Sistemului Informatic de Achiziții Publice, comuna Budeasa, în calitate de autoritate contractantă, a solicitat oferte pentru „Autovehicul electric 136CP”.

Autoturismul va fi livrat de Țiriac Auto, din București, pentru suma de 144.653,88  lei (adică 29.400,00 euro), fără TVA. Cu TVA suma se ridică la 34 428 de euro, adica 172 138 de lei.

Este vorba despre un SUV Hyundai Kona. Mașină cu gardă mare la sol, spațiu imens care poate fi folosită foarte bine și în concedii pentru o familie.

Cel mai probabil, edilul a luat în calcul și acest lucru, dar și drumurile praf din comuna pe care o păstorește, fiind la al doilea mandat.

În fine, trecem peste aceste aspecte la care o să revenim curând cu detalii din ce în ce mai interesante.

 

Oferta a fost acceptată și finalizată pe 10 mai.

Iată câteva dintre specificațiile autoturismului:

Climatizare și dezaburire automată, parbriz și geamuri față cu protecție solară, scaune față încălzite, geamuri spate și lunetă fumurii, senzor de ploaie, iluminare portbagaj, volan încălzit, updaturi gratuite pentru Navigație Comenzi (audio, pilot automat, bluetooth) pe volan.

Precizăm că anul trecut Primăria Budeasa a aplicat pentru programul “Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități” lansat de Ministerul Mediului. Aceste prevede amplasarea a 3 stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Mai multe informații, AICI – O comună din Argeş va avea staţii pentru maşini electrice

Nu știm dacă acesta este sau nu un motiv care a stat la baza achiziției unui autovehicul electric de aproape 35 de mii de euro.

Știm sigur că sunt localități în care există stații de încărcare electrică, inclusiv municipiul Pitești, unde autoritățile nu au simțit că este nevoie să cumpere, din bani de la bugetul local, mașini de lux.

Așadar, țara arde și baba se piaptănă, domn’ primar Rachieru!

Revenim!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Gabriel spune:

    poate ne povestește dom primar cum sta cu numerele de pe porti(garduri). Am cautat un imobil în Budeasa după număr, surpriza toți ma întrebau număr vechi sau nou. Fiecare primar a numerotat casele după bunul plac. Budeasa este în top cu drumuri de piatra și dom primar își cumpără mașina de vis.Intrebare La ce servește?

  • Mihai spune:

    1. Nu este SUV.
    2. Nu are spatiu imens. ( acum, daca cea care a scris articolul nu a mers decat cu smart, atunci da, poate fi catalogat imens.
    3. „Updaturi” nu stim ce inseamna, poate o fi vrut sa scrie update-uri, dar graba strica treaba .
    4.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90