Donaris 930 x 122

apa canal

PRIMĂRIA, BUNĂ DE PLATĂ, DUPĂ CE PATRONUL YAKY A EXECUTAT APĂ CANAL. DEZVĂLUIRILE EPITESTI.RO, RELUATE DE PRIMAR

Săptămâna trecută, Epitești.ro relata, în exclusivitate, despre „omisiunea”, Primăriei Pitești care a dus la executarea silită a SC Apă Canal 2000 SA de către cunoscutul om de afaceri Iancu Țârcomnicu (patronul hotelului YAKY) cu 431.261 lei. (Subiectul, pe larg, aici: EXCLUSIV: PATRONUL YAKY A EXECUTAT SILIT APĂ CANAL CU 431.000 DE LEI. PRIMĂRIA PITEȘTI, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE APĂ CANAL).

Citiți și: „Înființarea unei companii naționale poate asigura independenței energetică a României pe termen lung”

S-a întâmplat după ce Apă Canal (societate comercială pe acțiuni, cu capital integral de stat, la care Primăria Pitești deține 90% din capital) a efectuat lucrări pe o stradă din zona Tancodrom (Jan Constantinescu), pe care omul de afaceri a arătat, la Judecătoria Pitești, c-o are în proprietate, dar nu s-a mai putut folosi de ea din cauza acelor intervenții ale furnizorului de utilități. Despre aceeași stradă, autoritățile publice locale și-au amintit, abia apoi, că, de fapt, ar aparține domeniului public.

Cel puțin, asta vrea să demonstreze în instanță Primăria Pitești. Și e musai ca să-și recupereze paguba pe care o va împărți pe din două cu Apă Canal, fiindcă furnizorul de utilități s-a îndreptat, tot în instanță, împotriva Municipalității, tocmai pentru a nu ducă în cârcă toată povara cauzată de „amnezia” autorităților locale.

Citiți și: Apă Canal cumpără autoturisme 4×4

DEOCAMDATĂ, PRIMĂRIA PITȘTI E BUNĂ DE PLATĂ

Iancu Țârcomnicu a primit suma cu care a executat Apă Canal (431.261 lei) anul trecut (Primăria n-a suflat, atunci, o vorbă despre executare), apoi a înaintat Municipalității o adresă în care menționează nu doar încasarea banilor, ci și invitația făcută către Municipalitate să preia terenul.

Primăria nu vrea să să-l preia așa, ca pe-o donație, c-ar recunoaște indirect faptul că terenul n-a fost al ei, ci urmărește să demonstreze, în instanță, că, de fapt, terenul îi aparținea atunci când omul de afaceri a executat silit Apă Canal.

 

Actualul primar al Piteștiului, Cristian Gentea, este sigur că Municipalitatea va câștiga procesul (deși, în celălalt dosar, Iancu Târcomnicu a câștigat tocmai pentru că Primăria n-a „știut” să demonstreze că terenul cu pricina e domeniu public). A spus-o și astăzi, în conferința de presă a Primăriei Pitești, după ce, săptămâna trecută, contactat de ePitești.ro, a explicat care sunt șansele de recuperarea a  banilor de la omul de afaceri.

AICI, declarația (VIDEO) de astăzi (de la 52:46 , la  01: 04:20)!

Deocamdată, cetățenii care și-au făcut case pe strada aflată în litigiu sunt victime colaterae după ce Municipalitatea le-a răspuns solicitărilor de a le pietrui drumul plin de noroaie că nu poate interveni  când nu va avea o hotărâre din care să rezulte că terenul e al ei (amănunte, AICI).

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441