Donaris 930 x 122

apa canal

PRIMĂRIA, BUNĂ DE PLATĂ, DUPĂ CE PATRONUL YAKY A EXECUTAT APĂ CANAL. DEZVĂLUIRILE EPITESTI.RO, RELUATE DE PRIMAR

Săptămâna trecută, Epitești.ro relata, în exclusivitate, despre „omisiunea”, Primăriei Pitești care a dus la executarea silită a SC Apă Canal 2000 SA de către cunoscutul om de afaceri Iancu Țârcomnicu (patronul hotelului YAKY) cu 431.261 lei. (Subiectul, pe larg, aici: EXCLUSIV: PATRONUL YAKY A EXECUTAT SILIT APĂ CANAL CU 431.000 DE LEI. PRIMĂRIA PITEȘTI, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE APĂ CANAL).

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

S-a întâmplat după ce Apă Canal (societate comercială pe acțiuni, cu capital integral de stat, la care Primăria Pitești deține 90% din capital) a efectuat lucrări pe o stradă din zona Tancodrom (Jan Constantinescu), pe care omul de afaceri a arătat, la Judecătoria Pitești, c-o are în proprietate, dar nu s-a mai putut folosi de ea din cauza acelor intervenții ale furnizorului de utilități. Despre aceeași stradă, autoritățile publice locale și-au amintit, abia apoi, că, de fapt, ar aparține domeniului public.

Cel puțin, asta vrea să demonstreze în instanță Primăria Pitești. Și e musai ca să-și recupereze paguba pe care o va împărți pe din două cu Apă Canal, fiindcă furnizorul de utilități s-a îndreptat, tot în instanță, împotriva Municipalității, tocmai pentru a nu ducă în cârcă toată povara cauzată de „amnezia” autorităților locale.

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

DEOCAMDATĂ, PRIMĂRIA PITȘTI E BUNĂ DE PLATĂ

Iancu Țârcomnicu a primit suma cu care a executat Apă Canal (431.261 lei) anul trecut (Primăria n-a suflat, atunci, o vorbă despre executare), apoi a înaintat Municipalității o adresă în care menționează nu doar încasarea banilor, ci și invitația făcută către Municipalitate să preia terenul.

Primăria nu vrea să să-l preia așa, ca pe-o donație, c-ar recunoaște indirect faptul că terenul n-a fost al ei, ci urmărește să demonstreze, în instanță, că, de fapt, terenul îi aparținea atunci când omul de afaceri a executat silit Apă Canal.

 

Actualul primar al Piteștiului, Cristian Gentea, este sigur că Municipalitatea va câștiga procesul (deși, în celălalt dosar, Iancu Târcomnicu a câștigat tocmai pentru că Primăria n-a „știut” să demonstreze că terenul cu pricina e domeniu public). A spus-o și astăzi, în conferința de presă a Primăriei Pitești, după ce, săptămâna trecută, contactat de ePitești.ro, a explicat care sunt șansele de recuperarea a  banilor de la omul de afaceri.

AICI, declarația (VIDEO) de astăzi (de la 52:46 , la  01: 04:20)!

Deocamdată, cetățenii care și-au făcut case pe strada aflată în litigiu sunt victime colaterae după ce Municipalitatea le-a răspuns solicitărilor de a le pietrui drumul plin de noroaie că nu poate interveni  când nu va avea o hotărâre din care să rezulte că terenul e al ei (amănunte, AICI).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90