930 x122 grota rece

fără permis

Prinși băuți și fără permis, în intervalul carantinei de noapte

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Lege! Se pierde permisul până la 10 ani!

Astfel, în noaptea de 27 spre 28 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bucureștii, care conducea un autoturism, pe strada Ion Mihalache din Topoloveni, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citiți și: Pitești. Graba strică treaba. Un tânăr de 18 ani a dat de belea în oraș

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal.

Totodată, tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea în intervalul orar 22 – 05.00.

De asemenea, tot în decursul aceleiași nopți, un alt bărbat de 28 de ani, din Bogați, a fost depistat de polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, în timp ce conducea un moped neînmatriculat, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului în cauză, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta s-a ales cu dosar penal, conform art. 334, 335 și 337 din Codul Penal.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea în intervalul orar 22 – 05.00.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90