Donaris 930 x 122

publitrans

„PROBLEME” ÎN AUTOBUZ. CU AERUL CONDIŢIONAT „STINS”, DISCUŢIA S-A APRINS

Pe grupul epitesti.ro, o cititoare a publicat un mesaj în care îşi exprimă nemulţumirea cu privire la condiţiile de călătorie din transportul public din municipiu. Astfel, Daniela N. susţine că, aflată într-un autobuz Publitrans, aerul condiţionat nu era pornit şi insinuează că „este interzis să se circule civilizat în 2020”.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

„Domnilor, bună ziua! Cine controlează mijloacele de transport în comun, este vreo autoritate publică, fiecare face ce dorește sau e dată vreo lege care interzice ca cetățenii să circule civilizat? Cum este admis ca într-un mijloc de transport în comun, cu mască pe figură, cu geamurile aburite, să nu fie aer condiționat în anul 2020?”, este mesajul publicat pe reţeaua socială.

Problema pusă nu este una nouă, practic în fiecare sezon estival apar asemenea dezbateri. Doar că de această dată situaţia e complet diferită. În contextul pandemiei, primul lucru de care se plâng unii cetăţeni este respiraţia greoaie în spaţii închise, atunci când poartă masca de protecţie. Astfel, chiar dacă temperatura este mai scăzută la exterior, în autobuz (sau în alt spaţiu relativ mic) se poate resimţi un disconfort atunci când aerul condiţionat este oprit.

Citiți și: Stațiile de autobuz Publitrans încep să prindă „viață”

Pe de altă parte, consideră alţii, utilizarea aerului condiţionat ar creşte riscul de transmitere a virusului, fiindcă geamurile trebuie închise şi aerul nu mai circulă.

Mai multe păreri pro şi contra s-au strecurat în discuţie, dar interesant este că, la un moment dat, a intervenit şi viceprimarul Sorin Apostoliceanu. Vicele a afirmat că a vorbit cu directorul Publitrans: „Vă rog să ne spuneți ce autobuz, număr, ruta și ora când aţi constatat această problemă. Am discutat cu domnul director şi dânsul a spus că în mod normal ar trebui să funcționeze.”

Dincolo de tot ce s-a întâmplat (spun asta fiindcă oricine poate lansa pe grupuri tot felul de zvonuri), este remarcabil faptul că anumite persoane din administraţia locală se implică atunci când cetăţenii fac sesizări, mai ales pe canale neoficiale.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90