Donaris 930 x 122

angajati

Puteţi să vă daţi în judecată şeful, dacă insistă cu telefoane şi mail-uri după program

Specialiştii juridici atrag atenţia asupra unei probleme des întâlnită în zilele noastre: aceea în care şeful atribuie angajaţilor diverse sarcini, după terminarea programului de lucru.

Citiți și: Șef nou la o secție importantă a Spitalului Județean!

Acestea, de regulă, sunt transmise telefonic, prin e-mail sau aplicaţii de tip Whatsapp. Angajaţii pot refuza aceste directive, deşi cei mai mulţi se tem de eventuale mustrări sau sancţiuni venite din partea angajatorului.

Chiar şi în situaţia în care părţile convin prin contract asupra unor sarcini extra-program, cazul este discutabil, susţin avocaţii.

Citiți și: Veste bună pentru angajații din primăriile de la țară

„Calificarea ca abatere disciplinară a refuzului salariatului de a da curs solicitărilor primite de la angajator în afara programului, chiar dacă există această obligație prin fișa postului consimțită de cele două părți, aceasta ar fi cel puțin discutabilă”, scrie avocatnet.ro.

„Sancționarea salariatului pentru refuzul acestuia de a răspunde la e-mail-uri după terminarea programului de lucru nu pare a avea o bază legală solidă, așadar salariatul în cauză dispune de toate pârghiile prevăzute de lege pentru eventuale contestații, inclusiv se poate adresa instanței competente”, subliniază specialistul Țuca Zbârcea & Asociații.

Mai multe detalii, AICI.

(Foto: descriptiv / Sursa: avocatnet.ro)

Donaris 555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90