Donaris 930 x 122

amenzi

Românii vor fi amendați dacă nu merg la medicul de familie

Românii care nu trec pe la medicul de familie pentru servicii medicale de prevenție riscă în viitor să fie amendați.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Anunțul a fost făcut de Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurare de Sănătate.

Acest lucru se întâmplă deoarece pachetele medicale de prevenție vor deveni obligatorii din 2023.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Aplicarea unor sancțiuni pentru cei care nu se prezintă la medic preventiv are ca scop responsabilizarea populației, afirmă Adela Cojan.

Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (…) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie.

Încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate. Se practică în multe ţări, asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie.

Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023„, a declarat președintele Casei Naționale de Asigurare de Sănătate, Adela Cojan, potrivit digi24.ro

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • iliescu spune:

    Ha, ha….am o trimitere pt RMN zona lombara. Am sunat la peste 5 centre medicale si nu ma pot programa la nici un centru medical deoarece nu au fonduri, cea mai rapida programare se poate peste 3 luni, atunci cand expira trimiterea.
    Asa ca despre ce vorbim.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90