EcoMoto 930×122

amenzi

S-A ALES CU DOSAR PENAL DUPĂ CE S-A URCAT LA VOLANUL UNEI MAȘINI RADIATE

În ultimele două zile, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti din județ au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Sancțiuni de peste 100.000 de lei

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 29 de permise de conducere şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

Printre cei opriți în trafic se numără și un bărbat de 54 de ani din comuna Țițești, care conducea (pe strada Calea Drăgășani din municipiul Pitești) un autoturism înmatriculat în Bulgaria. Pentru că în urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul este radiat din circulație, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.

Alte încălcări ale legislației rutiere

Tot în intervalul amintit, mai exact în noaptea de 29 februarie, în jurul orei 23, polițiștii din Costești au depistat un bărbat de 25 de ani din comuna Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, care conducea o motocicletă pe strada Victoriei din Costești având permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.

Și în această cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

Conducea fără drept

Și poliţiştii din cadrul Secției 4 din Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din Piteşti, care conducea un autoturism pe strada Dimitrie Boteanu din municipiu fără a poseda permis de conducere. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal. (Foto: descriptiv. Sursa: Facebook Poliția Română)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3