930×122 CUMPANA 5

amenzi

S-a modificat valoarea amenzilor pentru lipsa rovinietei. Sancțiunile pot ajunge până la 4.800 €

S-a modificat valoarea amenzilor pentru lipsa rovinietei. Sancțiunile pot ajunge până la 4.800 €

Citiți și: Pitești: Tineri puși la mătură de polițiștii locali

În ședința de Guvern care a avut loc sâmbătă, 26 martie, s-a aprobat proiectul de lege privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România. Cuantumul amenzilor este stabilit în funcție de tipul autovehiculelor.

Valoarea amenzilor contravenționale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda maximă.

Citiți și: Pitești: Trotinete pe Strada Mare cu duiumul! Poliția Locală, inexistentă

Exemple

Pentru un autoturism a cărui rovinietă costă acum 28 de euro, în lipsa acesteia se va aplica o amendă minimă de 28 x 2 = 56 euro, adică 280 lei. Maximul aplicabil este de 28 x 4 = 112 euro, adică 560 lei.

Pentru vehiculele grele se aplică sancțiuni usturătoare care pot depăși 24.000 lei – în cazul unui vehicul Categoria F – transport marfă cu MTMA (masa totală maxim autorizată) mai mare sau egală cu 12 t, cu minimum 4 axe (inclusiv). Cum se calculează: taxa rovinietă anuală 1210 Euro x 4 (sancțiunea maximă) = 4.840 Euro, adică 24.200 lei.

Alte precizări

Amenda stabilită prin procesul – verbal de constatare a contravenției poate fi achitată la jumătate din minimul acesteia prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.

„Din anul 2010 până în prezent, cuantumul amenzilor a rămas la același nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%”, explică autoritățile guvernamentale luarea deciziei.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

Un comentariu

  • un sarac spune:

    Noi avem drumuri pentru care sa platim taxe?
    Rusine statului roman, ne talhareste la drumul mare!

570 X 90 CUMPANA 3