930×122 CAPRA 5

cauză

S-a stabilit cauza incendiului devastator de lângă Metro

S-a stabilit cauza incendiului devastator izbucnit săptămâna trecută, pe Drumul 23, lângă Metro, anunță ISU Argeș.

Citiți și: Incendiu devastator la Ungheni!

În urma cercetărilor efectuate de către pompierii argeșeni, în vederea stabilirii cauzei probabile de izbucnire a incendiului din data de 09.06.2022, la depozitul de deșeuri din localitatea Bradu, s-a determinat că aceasta ar fi un trăsnet ce a lovit într-o zonă în care se aflau substanțe combustibile și un stâlp de electricitate din incinta operatorului economic.”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Reamintim că, incendiul de lângă Metro Pitești a izbucnit în seara zilei de 9 iunie, pompierii luptându-se cu flăcările mai bine de 12 ore.

Citiți și: Noapte de coșmar pentru o familie din Slobozia! Incendiu devastator!

Au intervenit echipaje și din județele vecine. Peste 13 autospeciale de stingere cu aproximativ 50 de pompieri au acționat pentru stingerea incendiului de proporții.

De atunci, s-au tot realizat analize ale cantității aerului în zonă.

Ultimul raport al Agenției de Mediu Argeș arată că nu au fost modificări semnificative ale calității aerului după incendiul de pe Drumul 23, a anunțat astăzi, 17 iunie, prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

Indicatorul PM 10, pulberi în suspensie, măsurat cu ajutorul laboratorului mobil al APM Prahova, a avut valori modificate, dar nu peste limita admisă de lege.

La fel și în cazul fracțiunii PM 2.5, pulberi în suspensie. Valorile înregistrate de una dintre stațiile fixe din Pitești, cea la care este monitorizat acest poluant, nu arată modificări peste limitele admise.”, a transmis prefectul.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3