EcoMoto 930×122

caniculă

5 BĂUTURI CARE TE HIDRATEAZĂ PE CANICULĂ

Infuzia de castraveţi, lămâie şi mentă asigură un conţinut ridicat de minerale, fiind una dintre cele mai potrivite combinaţii pentru zilele caniculare.

Citiți și: Vremea în Argeș. Temperaturile vor depăși pragul critic

Când temperaturile din termometru urcă foarte mult, corpul are nevoie de foarte multe lichide pentru a suplini pierderea mineralelor şi a apei în urma transpiraţiei. Berea este hidratantă, însă atunci când este consumată cu măsură, nicidecum în cantităţi exagerate.

Iată care sunt cinci dintre cele mai hidratante băuturi pentru caniculă:

Citiți și: Argeș. Avertizare pentru toată lumea! Nu e de joacă

1. Ceaiul verde cu lămâie şi gheaţă

Prepară-l în cantităţi mai mari dimineaţa, răceşte-l, pune-i lămâie şi miere de albine, după care păstrează-l într-o sticlă ermetică la frigider. Foloseşte-l pentru a te răcori cu un pahar de ceai verde cu câteva cuburi cu gheaţă.


2. Infuzia de castraveţi şi mentă

Pune apă plată într-o carafă, adaugă rondele de castravete, lămâie/lime şi frunze proaspete de mentă. Se lasă la frigider de seara până dimineaţa pentru a se infuza, după care se consumă cu gheaţă. Este o băutură bogată în minerale, potrivită pentru zilele caniculare.

3. Limonada cu mentă

Mentă are un efect revigorant asupra corpului şi este ideală pentru a fi folosită pe perioada verii. Prepară o carafă plină cu limonadă îndulcită cu puţină miere de albine (dacă preferi) şi câteva frunze de mentă rupte cu mâna. Se lasă la infuzat la frigider, după care se consumă cu gheaţă.

4. Suc de pepene roşu şi lime

Amestecă în blender pepene roşu şi zeamă de lime pentru a obţine o băutură delicioasă. Toarnă în pahar şi pune câteva cuburi de gheaţă şi frunze proaspete de mentă.

5. Smoothie cu banane congelate

Smoothie-urile în diverse combinaţii de fructe sunt extrem de răcoritoare şi hrănitoare, mai ales dacă le consumi dimineaţa pe stomacul gol. Orice combinaţie între bananele congelate, lapte vegetal şi alt fruct de sezon va deveni o băutură săţioasă şi răcoritoare.

(Sursă şi foto: eva.ro)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3