EcoMoto 930×122

caniculă

mere

CELE MAI INDICATE LEGUME, FRUCTE ȘI LICHIDE PE TIMP DE CANICULĂ

În această vară deja am avut parte de câteva zile zăpușitoare, iar meteorologii anunță că luna iulie va debuta cu temperaturi aproape caniculare. Pentru hidratare și răcorire avem la dispoziție legume, fructe și diverse lichide.

Citiți și: Atenție! Pericol maxim pentru cei care consumă aceste legume!

De exemplu, legumele cu un conţinut scăzut de amidon, cum ar fi fasolea verde şi fasolea galbenă, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile şi castraveții, sunt indicate în perioadele cu temperaturi exterioare ridicate. De asemenea, zarzavaturile cu frunze verzi: spanacul, salata verde și varza.

În privința fructelor, cele mai răcoritoare sunt merele, grepfruitul, mandarinele, mango, smochinele, perele, căpşunele, pepenii verzi şi galbeni.

Citiți și: Meteorologii avertizează! Cum va fi vremea în Argeș

Cele mai indicate lichide pe timp de caniculă sunt apa plată, apa minerală şi toate sucurile naturale făcute din fructe. Evitaţi sucurile acidulate! În plus, ceaiurile calde au proprietatea de a hidrata organismul și efect răcoritor şi revigorant. Unul dintre cele mai răcoritoare ceaiuri de vară este ceaiul de mentă amestecat cu ceai verde. (Sursă: lyla.ro)

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90