930 x122 grota rece

alertă

ALERTĂ! BOALĂ GRAVĂ LA GRANIŢELE ŢĂRII!

Alertă! Boală gravă la graniţele ţării! În contextul epidemiologic privind pesta porcină africană în statele membre ale Uniunii Europene şi în ţări terţe din Europa, autorităţile sanitar veterinare din Argeş au intrat în alertă. Mai ales că boala a fost depistată şi în zonele de graniţă ale României.

Citiți și: Argeș! Alertă de inundații!

Pentru protejarea porcilor de această boală, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă tuturor proprietarilor de porcine să respecte următoarele: să nu intre în adăposturile unde sunt ţinuţi porcii cu încălţămintea şi hainele cu care au umblat pe stradă;

este recomandat chiar ca, pentru dezinfecţia la intrarea în adăpost, să puna o tăviţă cu paie îmbibate cu o soluţie slabă de sodă caustică; să creasca porcii doar în spaţii îngrădite, fără posibilitatea de a veni în contact cu porci străini de curtea lor, cu porci mistreţi sau cu proprietari străini care deţin porci domestici; să nu hrănească porcii cu resturi alimentare/lături/spălătură provenite de la carnea de porc gătită în familie; să nu scoată scroafele/vierii din exploataţie în scopul montei cu animale din altă exploataţie; să nu cumpere purcei din locuri necunoscute, fără a fi identificaţi (cu crotalie) şi fără certificat sanitar veterinar de sănătate eliberat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit; să nu folosească în hrana animalelor iarbă culeasă de pe câmp, pentru că ea ar fi putut să vină în contact cu porci mistreţi bolnavi.

Citiți și: O nouă tentativă de fraudă! Incredibil ce instituție folosesc atacatorii!

(Foto: CityNews.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3